$60 млрд. предвидени за Украйна, други $14 млрд. - за

...
$60 млрд. предвидени за Украйна, други $14 млрд. - за
Коментари Харесай

Байдън иска още десетки милиарди за военна помощ

$60 милиарда планувани за Украйна, други $14 милиарда - за Израел
Русия упрекна Съединени американски щати в безсрамен метод

Президентът Джо Байдън настоя Съединени американски щати да провиснал спомагателни десетки милиарди долари за военна помощ на Украйна и Израел. В тирада от Овалния кабинет в Белия дом президентът разгласи, че ще изпрати незабавно искане за отпущането на парите до Конгреса на Съединени американски щати, съобщи Би Би Си.

Байдън не посочи за какъв брой пари става въпрос, само че съгласно осведомени пакетът е на стойност 105 милиарда $. От тях $60 милиарда са предопределени за Украйна и за попълване на военното съоръжение на Съединени американски щати, $14 милиарда са за военна помощ за Израел, $10 милиарда - за филантропична помощ, $7 милиарда са планувани за Индийско-Тихоокеанския район, в това число Тайван, а $14 милиарда - за подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико, откъдето минава мигрантският поток.

Байдън дефинира предлаганите изключителни многомилиардни разноски като „ умна инвестиция, която ще донесе дивиденти за американската сигурност за генерации напред “. Русия реагира остро на тези думи, които съгласно нея издават безсрамен метод и демонстрират, че „ Вашингтон се възползва от марионетните войни, а не се бори за хрумвания “. „ Преди назоваха това битка за независимост и народна власт. Сега се оказва, че това са просто калкулации “, разяснява говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

„ Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което ни държи в сигурност “, сподели още Байдън. И увери, че при положение на съветско нахлуване против съдружник от НАТО, Съединени американски щати ще „ защитят всеки сантиметър от НАТО “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР