6 положителни проби ни делят от въвеждане на нов модел

...
6 положителни проби ни делят от въвеждане на нов модел
Коментари Харесай

При 100 заболели от COVID-19 ще се въведат нови мерки - slava.bg

6 позитивни проби ни разделят от въвеждане на нов модел на работа поради заплахата от разпространяване на ковид у нас, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб, на брифинг в Министерски съвет.

Той изясни, че новите ограничения към този момент са направени и признати и ще бъдат задействани, когато достигнем 100 позитивни проби. Тази заран позитивните проби са към този момент 94, съобщи Сега.

Логистичният център към Националния щаб към този момент работи, заяви началникът му Никола Николов.

Досега са разпределени 38 000 броя високоспециализирани маски за лекари в лечебни заведения с пациенти с коронавируса; 79 хиляди броя еднократни маски, множеството от които са за лечебни заведения и центрове за незабавна здравна помощ, а останалите за държавните институции, работещи с граждани; 100 защитни костюма за многократна приложимост за лечебните заведения - всеки от които може да бъде изпиран по 50 пъти; еднократни костюми - 10 050 броя; 78 500 броя защитни очила; над 70 камери за наблюдаване на пасажерите в граничните пунктове.

Очакват се през днешния ден от Турция да дойдат 89 950 броя еднократни защитни костюми и 14 000 броя защитни очила; с български компании има контракти за 3590 многократни костюма, 1 млн. броя еднократни, елементарни маски и други

Вицепремиерът Томислав Дончев изрази вяра, че през идващите дни пазарът ще се възстановява и маски ще има на всички места. Той заяви, че от през днешния ден в още две български заводи започва производството на защитни костюми с потенциал по 200 бройки на ден. "Днес ще бъдат обезпечени маски за всички общопрактикуващи лекари - 8000 маски ще тръгнат от районните здравни инспекции (РЗИ) и ще стигнат до тях ", даде обещание Дончев.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР