„6 медицински хеликоптера по системата ХЕМС може да има България

...
„6 медицински хеликоптера по системата ХЕМС може да има България
Коментари Харесай

Гвоздейков, ПП: Може да имаме 6 медицински хеликоптера, ако скоро одобрят Плана за възстановяване

„ 6 медицински хеликоптера по системата ХЕМС може да има България до две години и половина, в случай че проектът за възобновяване бъде утвърден в най-скоро време. “ Това сподели Георги Гвоздейков, заместник-председател на транспортната комисия и народен представител от Политическа партия.

Той изясни, че 5 машини ще са финансирани по проекта, а за една парите ще дойдат от програмата „ Региони в развиване “. Ще има особено подготвени водачи за тези машини, тъй като у нас няма експерти с 1000 летателни часа на сходни вертолети. Специални летища пък ще бъдат построени в няколко района у нас.

Така ще се направи логаритъмът, че да може вертолетът да стигне за 18-20 минути до мястото на произшествието, сподели още Гвоздейков. По план основният координационен център ще се намира в София. А първата стъпка е направена – образуван е щаб, който да приготви закона за гражданско въздухоплаване и да бъде основан новия авиационен оператор, който да получи и лиценз от надзорния орган. Един медицински хеликоптер по системата ХЕМС коства към 20 милиона лв., по този начин и 6-те ще са на стойност към 120 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР