6-годишно дете е починало от обезводняване сред руините на дома

...
6-годишно дете е починало от обезводняване сред руините на дома
Коментари Харесай

Украйна: 6-годишно дете почина от обезводняване, след като руски обстрел уби майка му в Мариупол |

6-годишно дете е умряло от обезводняване измежду руините на дома си в бедстващия под съветска блокада украински град Мариупол, оповестяват украинските управляващи, представени от Ройтерс. То е останало единствено, откакто майка му е била убита по-рано при обстрел на съветските сили, който е разрушил жилищната постройка, настояват те.

Смъртта на детето не е доказана от самостоятелен източник.

Руските управляващи не са коментирали известието.

Москва отхвърля да се цели в цивилно население в това, което Руската федерация назовава " специфична военна интервенция ".

Този следобяд гръцкият външен министър разгласи изпращането на филантропична помощ за Мариупол. Никос Дендиас съобщи, че ще придружи помощта персонално, оповестяват АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

Той направи известието си след среща с генералния консул на Гърция в града Манолис Андрулакис, който го напусна финален от задграничните дипломати. Андрулакис се върна след сложна интервенция по извеждането му. Той, посланикът на Гърция в Украйна Франгискос Костеленос и генералният консул в Одеса Димитрис Дохцис ще бъдат наградени с ордени.

Дендиас е изпратил публична нота до Украйна, с цел да улесни доставянето на филантропичната помощ в Мариупол, и доо Русия с искане да не основава спънки за доставката.

„ Тази помощ имам желание да съпроводя персонално в съгласуваност с ръководителя на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер, с който към този момент сме в контакт “, съобщи Дендиас.

Той добави, че приоритет на гръцкото държавно управление е отбраната на етническите гърци в зоната на военните дейности, само че и на цялото спокойно население. Дендиас разгласи, че за тази цел ще бъде основана група за съгласуваност и банкет в Букурещ, отпред на която ще бъдат посланикът на Гърция в румънската столица София Грамата, както и Дохцис и Андрулакис.

Мариупол е съвсем подравнен със земята. Хората нямат храна, вода, а към този момент няма и доста места, където могат да се скрият. Обстрелвани бяха и болница, и спектакъл, и учебно заведение. Все още е неразбираема ориста на стотици цивилни, укривали се в последните две здания. Хората не могат да изоставен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР