6-годишно дете бе нападнато от куче в село Долна Кремена.

...
6-годишно дете бе нападнато от куче в село Долна Кремена.
Коментари Харесай

Вижте подробности за нахапаното от куче дете във Врачанско /снимки/

6-годишно дете бе нападнато от куче в село Долна Кремена. Инцидентът е станал към 13:30 часа през вчерашния ден. Хората в селото настояват, че агресивното животно е бездомно и не е тяхно.
Силвия Симеонова, майка на потърпевшото дете описа, че с другарка отишли да продават орехи. Категорична е, че без причина животното се нахвърлило върху щерка й Роксана и почнало да я хапе по врата и тялото.
„ Приятелката ми опита да отскубне детето, само че кучето не пускаше и дърпаше щерка ми за врата. Беше огромно куче –каракачанка. Не бе вързано, а се движеше свободно. Изпаднах в смут и не можех да направя нищо. Приятелката ми риташе, буташе и блъскаше кучето, само че то не пускаше детето ми и едвам успяхме да го спасим “, описа майката.
След случая дребната Роксана е била закарана в МБАЛ-Мездра. Раните й са обработени и детето било освободено за домашно лекуване. Свидетелите на случката са дали показания и по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Симеонова показа, че след вчерашния случай детето е мощно уплашено. Плаче без мотив и не разрешава никой да го приближи. Жената бе безапелационна, че бездомните кучета са огромна опасност за хората в Долна Кремена.
Случката се разиграла пред дома на Цветан Ценов. По време на случая трудноподвижният мъж бил в дома си, само че чул писъците на детето и майката и излязъл. Той бе безапелационен, че животното не е негова благосъстоятелност. Не знае от къде е пристигнало, само че от края на предходната седмица му дава храна и вода.
Жителите на село Долна Кремена описаха, че бездомните кучета постоянно ги тормозят, даже атакуват. Роза Филипова е една от многото пострадали, които са нападани от бездомни животни. Преди няколко месеца снахата на 66-годишната жена била нападната от куче.
Кметът на обитаемото място Анюта Маньовска съобщи, че от години бездомните животни основават проблеми в селото:
„ Откакто съм кмет неведнъж съм алармирала за произшествия с набези на бездомни кучета. Написах и докладна до кмета на общината. Многократно съм говорила и със притежателя на приюта край селото, че настанените там кучета непрекъснато излизат и са рискови за хората от селото. Той обаче твърди, че животните не са негови и отхвърля да ги прибере. Моите деца също са нападани от бездомни кучета и настоявам, че хората в селото се опасяват от тях “, добави Анюта Маньовска.
Днес майката на 6-годишната Роксана -Силвия Симеонова посети и кмета на община Мездра инж. Генади Събков в приемния му ден. Жената описа за преживения смут с нападението на детето. Майката алармира, че кучетата от приюта край Долна Кремена постоянно се разхождат свободно и прикани да се вземат незабавни ограничения за прибиране на бездомните кучета, тъй като хората в селото се тормозят за сигурността на децата си.
„ Добре, че към този момент разполагаме със личен правоприемник и имаме опция бързо да реагираме при сходни случаи. След подаден сигнал от кмета на селото госпожа Маньовска, незабавно е реагирано и агресивното куче е прибрано в приемника в село Кален “, показа по случая кметът на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР