59-годишен мъж се опита да подкупи и прегази полицаи от

...
59-годишен мъж се опита да подкупи и прегази полицаи от
Коментари Харесай

Пиян шофьор се опита да подкупи и прегази полицаи, след което избяга

59-годишен мъж се опита да подкупи и прегази служители на реда от Асеновград . Ситуацията се разиграла на 07.08.18 година в асеновградското село Мулдава. В заведение в обитаемото място мъжът пиян, без значение от ангажимент си вечерта да отиде с трактор да балира люцерна на равнищата на негов прочут.
След като напуснал кръчмата към 21:00 ч., той се качил на лек автомобил „ Нисан “ и потеглил, с цел да извърши уговорката си. В центъра на селото имало служители на реда, които спрели инспекция колата на 59-годишния мъж. Полицейският чиновник му изискал документи, като в това време усетил миризма на алкохол.
Полицаят повикал патрул на КАТ, с цел да тества лидера. В този миг мъжът решил да осуети полицейската инспекция, предлагайки рушвет. Той извадил банкнота от 50 лв. и я подал на служителя на реда, с думите: „ Дай да оправим нещата… “ и „ Не по този начин, бе момче “. В този миг очевидец на протичащото се станала полицейският контрольор, която също взела участие в инспекция в село Мулдава. Полицаят не взел парите и още един път изискал от водача на спрения автомобил да си показа документите. Вместо да извърши нареждането, обаче, мъжът подхванал нова тактичност - решил да избяга. Запалил мотора на колата, потеглил внезапното и пробвайки се да завие наляво, блъснал инспектора. Тя съумяла да отстъпи обратно и по този метод избегнала газене.
Малко по-късно полицейските чиновници заловили беглеца на равнища край Мулдава. Той към този момент бил сменил автомобила с трактор и още веднъж се опитал да избяга, само че неравният терен му попречил. Последвало обискирането му, в резултат на което у него е открита и конфискувана, като материално доказателство, банкнотата от 50 лв.. Химическа експертиза е открила, че все още на действието мъжът е управлявал автомобила с централизация на алкохол в кръвта сред 1,33 и 1,37 промила.
Предвид обстоятелството, че е направил закононарушение, на идващия ден престъпилият закона отишъл до дома си под полицейски ескорт, за изземване на оръжие, за което имал позволение. При осъществяване на инспекция от органите на реда в жилището били открити 2 броя муниции, за които мъжът нямал позволение и ги предал непринудено.
Заради среднощния екшън в селото, Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 59-годишния мъж за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, опит за рушвет, причиняване на телесна щета на полицейски чиновник и други. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 5 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР