579 млади лекари се дипломират днес. Вместо реч, премиерът Кирил

...
579 млади лекари се дипломират днес. Вместо реч, премиерът Кирил
Коментари Харесай

Житейски уроци вместо реч изнесе Кирил Петков пред абсолвентите от МУ - София

579 млади лекари се дипломират през днешния ден. Вместо тирада, министър председателят Кирил Петков показа препоръките на собствен професор. Министър-председателят сложи студентите в разнообразни обстановки, при които трябваше да вземат тежки решения. Младите лекари отговаряха с повдигане на ръка, оповестява Българска национална телевизия.
Снимка: Българска национална телевизия
 
"Тази заран взех решение да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият вид - каквото и да извършите, все ще е добре. Вторият вид - да избирате сред положително и неприятно - и това е елементарно - избирате положителното. Третият вид - да избирате сред две несгоди. Ако управлявате трен и има човек на релсите, в случай че минете през него - газите, в случай че завиете, умират двама - какъв брой бихте избрали - един избавен или двама? Вдигнете ръце! А бихте ли бутнали човек от моста, с цел да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, индивида на релсите, на моста. Така и вие - какво става, в случай че съм пациента, който чака помощ, в случай че съм индивида в интензивното? Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше липсващ. Казаха ми, че петте индивида, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три разновидността... За мой шанс времето се оправи. И летяхме като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори късмет. С тази голяма отговорност, само че и уверен, че сте тъкмо тези хора, които могат да се оправят! ", показа Кирил Петков пред абитуриентите от Медицинския университет в София.
 
Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Кирил Петков, министрите на опазването на здравето и образованието и кметът на София участват на тържествената гала по дипломирането на абитуриентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР