57-годишна жена от Пазарджик, приета в изключително тежко септично състояние,

...
57-годишна жена от Пазарджик, приета в изключително тежко септично състояние,
Коментари Харесай

Лекарите от болницата в Пазарджик излекуваха 57-годишна жена, приета в тежко състояние

57-годишна жена от Пазарджик, призната в извънредно тежко септично положение, към този момент е излекувана и изписана от Урологично поделение на МБАЛ-Пазарджик.Това оповестиха от лечебното заведение.

За живота ѝ се борят лекарите от три отделения. Най-много време тя остава за лекуване в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. "Приехме пациентката с полиорганна непълнота - с дихателни проблеми, септичен потрес, бъбречна непълнота, с голям брой пневмонични огнища и огромно количество гной в двата бъбрека. Септичното положение е подтиснало костния мозък до степен да не може да създава тромбоцити, които са главния фактор при формиране на тромб и прекъсване на кървене ", изясни началникът на Интензивното поделение доктор Димитър Иванов.

Напрежение в Плевен. Не пускат пациенти в болничното заведение

Жената е диабетичка, която неприятно е направлявала своето заболяване. Поне седмица е била с влошено здравословно положение преди да потърси лекарска помощ. Налага се болната в продължение на 25 дни да бъде подложена на интензивно лекуване, с цел да бъде избавена. Тя е преместена в Урологично поделение, откакто заплахата за живота й е преодоляна. Днес е изписана с усъвършенстване и в положително общо положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР