56 милиона руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин

...
56 милиона руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин
Коментари Харесай

56 милиона руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин

56 милиона руснаци са дали своят вот за настоящия президент Владимир Путин на президентските избори в Русия през вчерашния ден, предават съветските медии, като цитират Централната изборна комисия. Резултатите са от обработката на 99,8 % от протоколите на изборните секции. Путин има 76,6 на 100 от гласовете до този миг. 

Втори в конкуренцията финишира претендентът на Комунистическата партия Павел Грудинин с близо 12%, а трети - водачът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски с малко под 6 на 100.

Владимир Путин посети късно нощес концерта на Манежния площад до Кремъл " Русия, Крим, Севастопол ", с който беше маркирана четвъртата годишнина от присъединението на Крим към Русия. Пред 35 хиляди свои последователи той благодари за поддръжката и даде обещание още по-усилена работа отсега нататък:

" В нашата работа няма да се ръководим от някакви настоящи конюнктурни съображения. Ще мислим за бъдещето на нашата велика татковина, за бъдещето на нашите деца. Действайки по този начин ние абсолютно сме обречени на триумф. Много ви благодаря. Нека дружно се захванем за огромната работа в името на Русия! Благодаря ", съобщи Владимир Путин.

На последвалата къса среща с хора от предизборния си щаб Путин съобщи:

" Неслучайно, както споделих и по-рано, чакам всички политически сили да се управляват не от своите кланови или партийни ползи, не от груповите си ползи, а от националните ползи. Това е доста значимо. "

По-късно Владимир Путин даде къс брифинг за публицистите. На въпрос за възможни промени в държавното управление отговори, че всички промени ще бъдат направени след формалното му встъпване в новия мандат, което ще стане на 7 май и добави, че към този момент мисли по въпроса. Путин сподели още, че не възнамерява никакви промени в конституцията.

По мотив на английските обвинявания по случая " Скрипал " изясни, че в случай че някогашният шпионин и щерка му бяха изумени с бойно вещество, то те щяха да починат на място. По думите му, всеки разумен човек схваща, че едно сходно деяние от страна на Русия е немислимо в навечерието на президентските избори и на международното състезание по футбол. Същевременно той изрази подготвеност за подпомагане при следствие на закононарушението, като акцентира, че за задачата би трябвало да бъде заинтригувана и другата страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР