56-годишна жена от пазарджишкото село Дебращица е получила инфаркт при

...
56-годишна жена от пазарджишкото село Дебращица е получила инфаркт при
Коментари Харесай

Жена получи инфаркт при нападение от съседско куче

56-годишна жена от пазарджишкото село Дебращица е получила инфаркт при нахлуване от домашно куче. Тя е превозена в болница, като положението й се усъвършенства.

Кучето е благосъстоятелност на гражданин на селото. Според кметицата Латинка Вълчева, това не е първият случай, при който домашното животно на Христо Тривчев атакува хора от селото. Преди няколко седмици е имало сходен случай с дете, съобщи Радио Пловдив.

Вълчева изясни, че кучето на Тривчев всяка заран идва при павилион в центъра на селото, а притежателят е предизвестен от кметството и от полицията. По думите на кметицата, експанзията у животните се поражда от неприятните условия, при които се отглеждат и това е всеобща процедура в селата.

Според член 325в от Наказателния кодекс, който не постави задоволително грижи за гръбначно животно, което се намира под негов контрол, вследствие на което то аргументи междинна или тежка телесна щета на човек, се санкционира с отнемане от независимост до 3 години или с пробация и с санкция до 5000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР