5502 проверки извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна

...
5502 проверки извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна
Коментари Харесай

5502 проверки извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите за 3 дни

5502 инспекции направиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите. Контролът е осъществен в последните 3 дни, сред 5-и и 7-и юли, като в следствие са формирани 91 акта и 26 констативни протокола.

Служителите от държавните предприятия са осъществили общо 2291 инспекции по Закона за горите. Те са на 1054 обекта за рандеман на дървесина, 884 транспортни средства, 15 ловци, 21 рибари и 317 други физически лица. Съставени са 19 акта и са арестувани са 12 плътни кубически куб. м и 0,50 пространствени куб. м дърва, едно моторно транспортно средство, един кон, една каруца и 4 моторни триона.

В същия интервал инспектори от районните дирекции по горите са направили общо 3 211 инспекции. Контрол е осъществен на 358 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 618 обекта за рандеман на дървесина, 1 062 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 132 рибари и 1 041 физически лица. Съставени са 26 констативни протокола и 72 акта за открити административни нарушавания. Задържани са общо 30 плътни куб. м обла строителна дървесна, 12 пространствени кубически метра дърва за огрев, едно моторно транспортно средство, 4 каруци с 4 коня и 370 кг недървесни горски артикули и липов цвят.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Кюстендил са съставили акт за сеч на немаркирани дървета на физическо лице. Нарушението е установено при осъществяване на инспекция в обект за рандеман на дървесина в землището на село Кошарево, за който е издадено разрешително за сеч.

Инспекторите от Регионална дирекция по горите – Пазарджик са задържали общо 30 плътни кубически метра обла строителна дървесина. Нарушението е открито по време на ревизия на обект за рандеман на дървесина в местността „ Кара тепе “. В хода на инспекцията горските чиновници откриват, че същата тази нелегално отсечена дървесина е складирана на обособения краткотраен склад на обекта за рандеман, в който към този момент има несъмнено налично законно добито количество. За установеното административно нарушаване чиновниците на РДГ-Пазарджик са съставили констативен протокол и са задържали цялото количество налична дървесина на краткотрайния склад. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София са съставили 4 акта за нелегално добита дървесина. Нарушението е установено по време на обходи в горските територии в региона на Ихтиман в тъмната част на денонощието. Проверяващите стопират за инспекция лица, транспортиращи дърва за огрев от зимен дъб и цер. Оказва се, че транспортираните дърва не са маркирани с контролна горска марка, индустриална марка или общинска марка и не са съпроводени с превозен билет. По случая са арестувани 4 каруци с 4 коня и дървесината с неразбираем генезис с общ размер от 6 пространствени кубически метра.

Горските инспектори от РДГ-София са спрели за три дни активността на два обекта за преправка и търговия с дървесина в региона на активност на РДГ-Благоевград. Проверяващите са установили липса на непрекъснато видеонаблюдение на входа и изхода за един от обектите и липса на записи от изображенията на системата за видеонаблюдение в другия обект. За откритите нарушавания са формирани общо 2 акта на двете компании, притежаващи обектите.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Шумен са съставили 11 акта за открити административни нарушавания по Закона за лечебните растения за противозаконен рандеман на 90 кг липов цвят. Нарушенията са установени по време взаимна акция със чиновници от Министерство на вътрешните работи и от Държавно горско стопанство – Върбица в землището на село Бяла Река, община Върбица. Инспектиращите са задържали липовия цвят по време на неговото превозване.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали общо 233 транспортни средства, натоварени с дървесина на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите – Пазарджик. В хода на инспекциите са не са установени нарушавания на горското законодателство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР