550 жени в САЩ съдят Uber за предполагаеми сексуални нападения

...
550 жени в САЩ съдят Uber за предполагаеми сексуални нападения
Коментари Харесай

550 жени в САЩ съдят Uber за сексуално насилие

550 дами в Съединени американски щати съдят Uber за хипотетични полови набези против тях от страна на водачи на платформата за споделени пътувания.

Заведеното дело включва обвинявания от дами, употребявали услугата на компанията, които са били "отвлечени, полово насилвани, полово измъчвани, изнасилвани, подправено лишавани от независимост, преследвани, унизени или нападани по какъвто и да било метод от водачи на Uber ".

Делото е заведено в Сан Франциско.

"Сексуалното принуждение е ужасяващо закононарушение и ние одобряваме всеки един сигнал съществено, " е декларирал представител на Uber пред BBC.

"Няма нищо по-важно от сигурността и затова Uber сътвори условия за безвредно прилагане на услугата и работи по-прозрачно по отношение на сериозните произшествия. Не можем да разясняваме заведеното дело, само че сигурността ще продължи да бъде в основата на нашата работа, " добавя още представителят на Uber.

В жалбата, която е заведена от адвокатската адвокатска фирма Slater Slater Schulman, се твърди, че половите нахлуване са осъществени "в голям брой щати ".

В нея също по този начин се споделя, че минимум още 150 други евентуални случая се "разследват интензивно. "

В заведеното дело се показва, че още през 2014 година Uber научава, че нейни водачи правят полови набези и изнасилват дами, които употребяват услугата на компанията. В жалбата обаче се твърди, че компанията е сложила като собствен приоритет "растежа си пред сигурността на клиентите ".

"Целият бизнес модел на Uber се основава на даването на хората на безвреден превоз до дома, само че сигурността на клиентите в никакъв случай не е била грижа на компанията – растежът е бил за сметка на сигурността на техните клиенти, " споделя Адам Слейтър, създател и сътрудник в Slater Slater Schulman.

Миналия месец Uber разгласява втория си отчет за сигурността в Съединени американски щати, от който стана ясно, че през 2020 година е имало 998 случая със полово принуждение, включително 141 сигнала за изнасилвания.

В отчета компанията споделя, че е получила общо 3 824 сигнала за петте най-тежки категории полово принуждение в интервала 2019 – 2020 година

В първия отчет за сигурността на компанията, който обгръща интервала 2017 – 2018 година, има сигнали за 5 981 такива случая на полово принуждение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР