550 000 лв. успя да събере дарителската кампания, организирана от

...
550 000 лв. успя да събере дарителската кампания, организирана от
Коментари Харесай

България дарява по 43 лв. на минута за Украйна

550 000 лева съумя да събере дарителската акция, проведена от Манол Пейков. " Това е най- вълнуващият миг в моя живот. Изчислихме, че българите са давали по 43 лева на минута.

Включиха се над 2000 души и компании. С тези пари ще бъдат купени генератори за Украйна. Те ще обезпечат топлота и светлина на лечебни заведения и учебни заведения в Киев, Чернивци, Нетишин, Херсон и Болград ", сподели Пейков в предаването (О)позиция на " Сега ".

Той провежда акцията за генераторите във фейсбук, на процедура без медийна и властова поддръжка, само че завоюва поддръжката на свободните жители.

Постижението му е удивително на фона на към момента разграничените българи в отношението им към войната и Русия. " Това е огромен комплимент за България и българите. Ражда се гражданско общество ", означи Пейков.

" Тъжно е, че българското Министерство на защитата не работи съответно на обстановката. То избра да продава генератори вместо да ги подарява в този тежък за Украйна миг ", означи Пейков и разказа по какъв начин преди 2 дни огромният футболист Андрий Шевченко, сниман на празния и мрачен стадион " Олимпийски " в Киев, насочи апел към света за генератори за неговите сънародници.

" Урокът след всичко това е, че би трябвало да се активизираме, да не се постанова да бъдем страна в страната, с цел да решим проблемите на страната ", заключи издателят Манол Пейков.
ТЕМА преди 2 часа 472 преди 4 часа 453 преди 8 часа 870
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР