55 млн. лева допълнително ще отпусне МВР за заплати на

...
55 млн. лева допълнително ще отпусне МВР за заплати на
Коментари Харесай

Голяма новина за полицейските заплати - започват да

55 млн. лв. в допълнение ще отпусне Министерство на вътрешните работи за заплати на чиновниците в системата от началото на идната година, даде обещание отрасловият министър Валентин Радев, заяви ТВ Европа. Увеличението ще бъде диференцирано, като повече средства ще има за служителите на реда на терен. Въпреки многократните поръчки на вътрешното ведомство, че по-високи заплати ще има, служители на реда и пожарникари излязоха на нов митинг със остарели претенции – 15-процентно нарастване на заплатите за всички чиновници и то още от тази година.

В противоположен случай щели да последват още митинги. Илия Кузманов – зам.-председател на СФСМВР: " Продължаваме ги изрично минимум тъй като това не ни устройва и го считаме за насмешка. Нашето искане е за 15% нарастване от тази година. Вие казвате дадено – не. На нас нищо публично не ни е дадено. През медиите разбрахме, че някой някъде дава 55 млн. незнайно по какъв начин и незнайно на кого. За страдание господин Радев доста мъчно ще ни убеди в желанието си да реализираме нещо като стабилитет във връзка с нарастването на заплатите. Като стартираме от кота 2-3% ". Стотици протестиращи се събраха в неделния ден в градинката пред Министерство на вътрешните работи.

От там те потеглиха към Народното събрание, като се стопираха и пред финансовото министерство в символ на неодобрение против отхвърли възнагражденията им да бъдат увеличени незабавно. Полицаите заплашиха да стачкуват и по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в случай че настояванията им не бъдат задоволени. Въпреки това те признаха, че е парадоксално хората, които би трябвало да се грижат за публичния ред, да основават напрежение по време на сходно събитие за страната ни.   " Това е голям абсурд, който се провокира точно от ръководството в министерството, че хората, които би трябвало да се грижат за сигурността и за сигурността на процедура не са обезпечени. И сами виждаме до каква степен се стига.

Едно самопризнание за това положение на Министерство на вътрешните работи беше информацията, че от Министерството на защитата ще оказват помощ с защитата на европейското председателство на България ", съобщи Борис Прешелков. По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината 39 млн. лева са отпуснати за погашение на дължими суми на служителите на реда, а дружно с тях са дадени 11 млн. лева за реализирани положителни резултати и 10 млн. лева за характерни служебни действия. 
/BulNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР