55 438 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със

...
55 438 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със
Коментари Харесай

Задържаха над 55 000 „маркови“ стоки на Капитан Андреево

55 438 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения със знаци на търговски марки, задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Стоките, които са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност са открити при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 08.07.2023 година на пункта идва влекач с полуремарке с полска регистрация. Шофьорът – полски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Нидерландия, оповестяват от Агенция " Митници ".

Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която инспекторите откриват, че в 217 колета се съдържат артикули, които носят лога, отличителни знаци и надписи на международни търговски марки.



Открити са 54 744 текстилни произведения, по-голяма част от които чорапи, боксерки, тениски, панталони, ризи, блузи, рокли и шапки. В част от колетите са открити още 460 чифта спортни обувки и 234 дамски чанти. 



В осъществяване на Европейски правилник 608/2013 по отношение на отбрана на права върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на комерсиалните марки. 

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 700 000 продукта със знаци на регистрирани търговски марки. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР