54-годишен варненец е задържан днес във връзка с вчерашното увреждане

...
54-годишен варненец е задържан днес във връзка с вчерашното увреждане
Коментари Харесай

Варненец е задържан за изтръгнатия паметник на граф Игнатиев във Варна

54-годишен варненец е арестуван през днешния ден по отношение на вчерашното увреждане на бюст-паметника на граф Игнатиев, осведомят от полицията в морската столица.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, в което е назначена съдебно-психиатрична експертиза и материалите по него са докладвани на Районна прокуратура, допълват от полицията.

Вандалската демонстрация над бюст-паметника на съветския общественик е била осъществена от един човек. Това е станало сред 0:30 и 1:15 часа в сряда, през което време причинителят е бил в региона на паметника.Това е стбало ясно от конфискуваните записи на камерите в региона.

Бюстът е спретнат на несъмнено място и след цялостното му възобновяване ще бъде подложен още веднъж на мястото си, увериха от Община Варна.

Това е следващото посягане върху паметника на граф Игнатиев, който се намира в градинката до Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “.След честването на 3 март предходната година монументът бе залят с бяла багра, а причинителят на вандалския акт се оказа 34-годишен варненец без престъпни прояви.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР