54-годишен мъж, извършил кражба на пари от бус във Велико

...
54-годишен мъж, извършил кражба на пари от бус във Велико
Коментари Харесай

16 месеца затвор за мъж, откраднал близо 4500 лева от бус

54-годишен мъж, направил кражба на пари от бус във Велико Търново, е наказан на една година и четири месеца отнемане от независимост при непоколебим режим. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Иван И. е приет за отговорен за това, че на 4 април 2016 година в град Велико Търново, на ул. „ Магистрална”, от товарен автомобил „ Мерцедес Спринтер “, благосъстоятелност на сдружение от гр. Свиленград, в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице - помощник, и посредством потребление на техническо средство за отключване на ключалки на коли, лишил непознати движими движимости – парична сума в размер на 4 452,97 лв., благосъстоятелност на „ Тотим “ ООД - Свиленград, и мъжка чанта с 200 лв. и движимости на обща стойност 422,40 лв., благосъстоятелност на водача на буса, с желание незаконно да ги присвои, като кражбата е осъществена наново и казусът е значителен. Всички откраднати движимости са на обща стойност 4 875,37 лв..

Иван И. е осъждан неведнъж за закононарушения от общ темперамент, част е от дейния престъпен контингент, прочут по линия обири на движимости от МПС.

Обвиняемият пристигнал във Велико Търново с автомобил дружно с негов прочут, като наблюдавали товарният автомобил „ Мерцедес спринтер “ благосъстоятелност на комерсиално сдружение, за който имал информация за маршрута по който се движел. Знаел, че пари от заплатените доставки/стоки/ се оставят в буса и че той няма алармена система. Когато товарният автомобил спрял пред склад в града, обвиненият и съучастникът му също паркирали наоколо. Иван И. излязъл от автомобила, а съучастникът следил, като двамата поддържали непрекъсната връзка между тях посредством мобилен телефон. Издебнали комфортен миг, до момента в който водачът бил до задната част на буса за товарене на стоката и разговарял с служащите от склада. След като съучастникът му дал сигнал, обвиненият се доближил до шофьорската. Ловко, с техническо средство отворил вратата и взел чантата с парите, след което бързо се отдръпнал в междублоковото пространство, където помагачът му го чакал с колата.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд –Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР