54% е реалното изпълнение на участъка Кресна-Сандански от автомагистрала „Струма“.

...
54% е реалното изпълнение на участъка Кресна-Сандански от автомагистрала „Струма“.
Коментари Харесай

Струма при Кресна - Сандански е готова на 54%, цялата магистрала може да се пусне през 2025 г.

54% е действителното осъществяване на сектора Кресна-Сандански от автомагистрала „ Струма “.
Това сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, откакто взе присъединяване в Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 година – вероятности и провокации “.
„ Спокойно през ноември месец можем да стартираме с търга по желание на строител за автомагистрала „ Струма “ и през 2019 година да имаме към този момент подобен, както и строително позволение. 2019 година да стартираме с построяването на лот 3.2, тъй че 2025 година да приключим цялата автомагистрала “, разяснява Нанков.
По думите му при Кресна-Сандански към този момент са на 54% действително осъществяване. „ Не май месец, както е по контракт, края на 2018 година ще сме подготвени с тези 25 км. През 2018 година ще стартираме и тунел „ Железница “. Със „ Струма “ вървим добре “, увери Николай Нанков, представен от Фокус.
Той добави, че страната би трябвало да избере сред няколко разновидността и има алтернатива продължението на „ Струма” да бъде разграничено на 3 подучастъка, два от тях над Кресненското дефиле.
" Ако се избере източният вид на трасето, сектор ще бъде разграничен на три подучастъка с трима обособени реализатори ", изясни той.
" Изпълнението на най-сложния сектор на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле ще е зрелостен изпит за българския строителен отрасъл и по трудност, и по скорост на работа ", разяснява още Нанков.
Министърът добави, че през октомври се чака да има позитивно решение на Министерство на околната среда и водите по Оценка на въздействието върху околната среда на сектора през дефилето. Така ще може да се продължи с останалите процедури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР