52 души от община Тервел са под карантина. Единадесет от

...
52 души от община Тервел са под карантина. Единадесет от
Коментари Харесай

Двама лекари от Тервел са заразени с COVID-19

52 души от община Тервел са под карантина. Единадесет от тях са диагностицирани с вируса и са с предписано домашно лекуване. От 11-те вирусоносители седем живеят в гр.Тервел, един в с.Орляк, двама в с.Зърнево и един човек е от с.Жегларци. Това оповестиха от Община Тервел.

От карантинираните 41 лица, 22 –ма са възпитаници. Вчера, на 13 октомври са последните по ред карантинирани. Те са двама души, в това число 10-годишно дете от едно семейство в с.Каблешково.

Двама лекари от медицинския център в Тервел са с позитивни проби, имат недоволства и се лекуват при домашни условия. Двамата медици живеят в гр. Добрич. Утре, на 15 октомври, ще бъдат тествани всички работещи в медицинския център.

Към момента работата е проведена по този начин, че да работят главните звена на центъра и пациентите да могат да употребяват лаборатория, рентген, физиотерапия и част от прегледите от експерти. След приемането на резултатите от тестванията на личния състав и при нужда, ще се подхващат дейности за метаморфоза в работата на лечебното заведение.



Обръщаме внимание на жителите да не се доверяват на изобилието от подправени вести и отзиви в обществените мрежи във връзка с ковид. При огромна част от хората на междинна и по-напреднала възраст болестта протича тежко. Вече знаем това не от медиите, а от „ първо лице “, т.е. от близки и познати, които са или са били инфектирани. Все още не могат да се плануват и последствията за здравето на преболедувалите, които могат да се проявят и в по-късен интервал, откакто е имало усъвършенстване или пък лицето се смята за излекувано, оповестиха от Общината.

От през днешния ден възобновяваме ограниченията за пропускателен режим на двете аптеки в града, които работят със здравна каса. Пред всяка от тях ще има общински чиновник, който следи за дезинфекциране на ръцете на влизащите, за сложена маска и за броя на жителите, които са вътре в помещението на всяка от аптеките. Не е спирано и пълненето с дезинфектант на диспенсърите на банкоматите и вендинг автоматите.

Прави усещане, обаче, че дезинфектантът в тях се изчерпва постепенно, от което заключаваме, че жителите не ги употребяват толкоз интензивно, колкото преди месеци. Има и постоянно чупене на диспенсъри. Моля, възползвайте се от дезинфектанта по банкоматите и вендинг машините, най-сигурната мярка за ограничение на болестта остават чистите ръце, както и дистанцията.

При сегашната обстановка не правим дезинфекциране на публични места, защото няма ограничение на придвижването на жители и коли, всички търговски обекти и институции работят и това прави осъществяването на мярката безмислена.

Продължава и пропускателния режим с стерилизация за входа за обслужване на жители в общината и държавните служби.

Спазват се откритите правила за работа в детските и образователните заведения, оповестиха от Община Тервел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР