51 пътнотранспортни произшествия са станали във Врачанско през месец май,

...
51 пътнотранспортни произшествия са станали във Врачанско през месец май,
Коментари Харесай

МВР: 51 катастрофи окървавиха пътищата във Врачанско и отнеха два живота през изминалия месец

51 пътнотранспортни катастрофи са станали във Врачанско през месец май, оповестиха от полицията в регионалния център.
От записаните произшествия 14 са тежки. Ранени са 14 души, а двама са убити. В съпоставяне със същия месец на миналата година, ПТП-тата са с 4 по-малко, починалите са двама, а ранените са били с 3 по-малко, допълват от Министерство на вътрешните работи.
През първите пет месеца на годината броят на случаите на пътя в региона е 265, от които 54 са тежки. Загиналите жители в произшествия на пътя са 5-ма, а ранените са 63. В съпоставяне с миналогодишния интервал ПТП-тата в региона са равни, тежките произшествия – със четири по-малко, ранените са с шест повече, а починалите - с двама по-малко.
През май за открити нарушавания униформените са съставили 582 акта, 1 579 елементарни фиша и 2 984 електронни фиша, издадени за открити нарушавания на скоростта.
Заловени са и 34-ма водачи, използвали алкохол и 5-ма водачи, използвали опиати. За неизползване на предпазни колани и каски са наложени 150 санкции, за недееспособност – 40, за шофиране без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ – 41.
През месеца са издадени 220 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по ЗДвП, като са прекъснати регистрациите на 48 МПС-та. Проведени са 31 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижване по пътищата. Изпратени са 28 сигнални писма за обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР