51-годишен мъж е задържан за телефонни измами за около 8

...
51-годишен мъж е задържан за телефонни измами за около 8
Коментари Харесай

Закопчаха ало измамник в Пловдив

51-годишен мъж е арестуван за телефонни измами за към 8 000 лева Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Той е взел участие в две телефонни измами и е арестуван след незабавна професионална реакция на криминалисти от Пловдив.

На 13 юни по сюжета за оказване на подпомагане на полицията жертви на този тип закононарушения са станали 79-годишна жена и 88-годишен мъж. Изпълнявайки получените инструкции, дамата оставя към 5 000 лв. на несъмнено място пред адреса си, а съгражданинът ѝ хвърля през терасата пакет с над 1 500 лв., 1 000 щатски $ и няколко златни монети.

След приемане на информация за случаите, във Второ районно управление (на МВР) са формирани досъдебни производства и подхванати незабавни оперативно-издирвателни дейности, в които се включват и чиновници от отдел „ Криминална полиция “. В резултат на професионалните дейности същата вечер е открит и арестуван 51-годишен гражданин на костинбродско село, от който са конфискувани парите и златото, отнети от двамата пенсионери.

С разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив срокът за задържане на мъжа е продължен до 72 часа. Той е притеглен като обвинен за осъщественото закононарушение и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР