5000 походни легла изпрати ДПС за бедстващите хора в Турция.

...
5000 походни легла изпрати ДПС за бедстващите хора в Турция.
Коментари Харесай

След новия зов за помощ! ДПС прати 5 000 походни легла в Турция

5000 походни кревати изпрати Движение за права и свободи за бедстващите хора в Турция. Това заяви водачът на Движението Мустафа Карадайъ. Днес той проведее работна среща с посланика на Р Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок и екипа на посолството за съгласуваност на дейностите в поддръжка на потърпевшите от опустошителното земетресение. Леглата бяха натоварени на 4 тира и отпътуваха за южната ни съседка, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.

-->


От два дни Турция насочи нов вик за помощ към света. Стотици хиляди фамилии са без покрив над главата след опустошителните трусове. Ужасяващата покруса се случи преди 7 дни. Нощем температурите в Турция падат до минус 19 градуса. Хората имат потребност от палатки, елементи, газови и електрически печки, кревати, спални чували и одеяла.

До момента Движение за права и свободи изпрати над 21 000 одеяла, заяви по-рано през днешния ден зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира огромната дарителска акция на Движението.

 Дарителска акция Одрин3

До през вчерашния ден Движение за права и свободи транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни - консерви и варива, над 102 тона облекла, химически препарати, санитарни и хигиенични материали, памперси и детски храни и облекла.

Още един път изричаме нашите съболезнования към околните на десетките хиляди починали в опустошителните трусове. В непрекъсната съгласуваност сме с посланика на Република Турция у нас – Нейно Превъзходителство госпожа Айлин Секизкьок, сподели Карадайъ.

 Дарителска акция Одрин5

Вчера той персонално взе участие в товаренето на тирове с помощи в главния логистичен център на Движение за права и свободи – Хасково, и в превозването на даренията до Одрин (Едирне). В спешния щаб в Одрин (Едирне) Мустафа Карадайъ се срещна с и.д. регионалния шеф на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния шеф Зафер Карамехмедоглу, отговорника на регионалния спешен щаб Селим Ак и регионалния ръководител на АК празненство Белгин Иба.

 Дарителска акция Одрин4

В Одрин беше ръководителят на Движение за права и свободи господин Карадайъ, който координира филантропичната помощ, дарена от сърце от наши сънародници и български другари от цяла България, написа във Facebook страницата на турското посолство госпожа Секизкьок. Тя заяви, че Карадайъ на място е координирал от какво още имат потребност бедстващите в Турция хора.

700 000 лева събра към този момент Движение за права и свободи за потърпевшите в опустошителните трусове по специфичната дарителска сметка, която партията откри.

Бяхме ранени доста, доста тежко. Но ще излекуваме раните си. Ние не се предаваме, написа още Н.Пр. Айлин Секизкьок. Заедно с нашите генерални консули в Пловдив и Бургас подсигуряваме, че помощта, която се изпраща за Турция и дава отговор на нашите първостепенни потребности ще доближи до нашата земетръсна зона по допустимо най-бързия метод, акцентира тя.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ТУРСКИЯ НАРОД

Титуляр: Движение за права и свободи

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF

Днес от община Гърмен към потърпевшите райони  на Република Турция потеглиха два тира натоварени с одеяла,топли  облекла, обувки и тонове консервирани и пакетирани хранителни артикули. Три товарни микробуса са в подготвеност да потеглят към потърпевшите от Сирия, заяви кметът на Гърмен Феим Иса, представен от пресцентъра на Движение за права и свободи. Иса благодари на всички поданици на общината, които за следващ път разкриха огромните си сърца и проявиха  огромна  съпричастност.

 Дарителска акция Гърмен

Благодарности и към транспортните компании които безплатно превозиха дарението. Поздравления за кметовете по обитаемоте места, младежите от общината и структурите на Движението  за  права  и  свободи за проявения възторг и основаната организация, сподели Иса.

 Дарителска акция Гърмен1

Първият камион, претрупан с дарения за потърпевшите от земетресенията в Югоизточна Турция, потегли и от Ловеч. Стотици килограми храни, дрехи, движимости от първа нужда, памперси, обувки  ще бъдат разтоварени в специфичния пункт в Хасково. Камионът е претрупан с дарения, събрани от  7 общини от региона.

 Дарителска акция Ловеч
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР