500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази

...
500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази
Коментари Харесай

Ремонтират 500 училища за 2 години

500 учебни заведения и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази и идната година по оперативна стратегия " Региони в напредък " и по програмата за развиването на селските региони.
Това стана ясно от думите на просветителния министър Красимир Вълчев при визитата му в Кърджали, оповестиха от МОН.

За новия програмен интервал ще бъдат актуализирани 140 професионални гимназии . По-рано денем Вълчев, дружно с премиера Борисов, районния министър Николай Нанков и кмета на Кърджали Хасан Азис посетиха ремонтираната постройка на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в града.

Ще продължим да преструктурираме приема и да даваме приоритет на тези учебни заведения, които образоват по механически и земеделски специалности, е споделил Вълчев пред учителите в гимназията.

Професионалната гимназия по селско и горско стопанство е ремонтирана за 1,3 млн. лв.. Ремонтните действия се състоят в промяна на дограмата, саниране на постройката, хидроизолация на покрива и дотъкмяване на оградата на учебното заведение.

Министър Вълчев е оповестил, че в две от шестте учебни заведения ремонтите ще приключат до началото на годината. За другите възпитаници е открита материална база. Министърът е разговарял с управлението на Пловдивския университет, които ще дават стаи в постройката на своя филиал в Кърджали. Вълчев е подчертал, че в Кърджали в максимален % от всички градове учениците ще се употребяват от актуализирана материална база.

В гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали, която е с районно значение, обновяването включва и учебно-техническо съоръжение .

В Кърджали се ремонтират шест учебни заведения . В две от тях ремонтите ще приключат до началото на образователната година. Общата стойност на ремонтите е 9 млн. лв. .

За другите възпитаници е открита материална база. Министърът е разговарял с управлението на Пловдивския университет, които ще дават стаи в постройката на своя филиал в Кърджали. Вълчев акцентира, че в Кърджали в максимален % от всички градове учениците ще се употребяват от актуализирана материална база.

 Правителството дава близо 3 млн.лв. за шкафчета в учебните заведения
Правителството дава близо 3 млн.лв. за шкафчета в учебните заведения

Закупуват уреди за по-добра практическа работа на учениците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР