500 работодатели в страната са обявили 4000 работни места през

...
500 работодатели в страната са обявили 4000 работни места през
Коментари Харесай

Какви работници се търсят най-много на пазара на труда в момента?

500 работодатели в страната са оповестили 4000 работни места през април. Компаниите търсят експерти в разнообразни области - от машинни оператори, монтажници и електротехници, до инженери, експерти региона на осведомителните технологии и мениджъри.

Най-много хора се търсят в областта на строителството, производството и услугите.

Това демонстрират резултатите на Агенция по заетостта от извършени общо 41 трудови тържища в страната през миналия месец.

Четири от тях са били ориентирани към младежите, като те са били извършени в Стара Загора, Кюстендил, Септември и Благоевград.

" Търсят се фрагменти за работа като машинни оператори, монтажници, мотокаристи, електротехници, инженери, стажанти в отдел IT, търговски представители, мениджъри, зооинженери, чиновници, човешки запаси, сезонни служащи, машинни оператори, електрозаварчици, електромонтьори и други ", показват от ведомството.

В региона на селското стопанство към края на април месец има близо 500 работни места, оповестени от 20 работодатели. Търсят се хора в областта на розопроизводството, лавандулопроизводството и производството на други етеричномаслени култури и на продуктите от тях, оранжерийни зеленчуци, произвеждане на пипер, домати и патладжани.

Също по този начин хора се търсят за сезонна претовареност в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Конкретно в Девин, съгласно данните на организацията, има позиции за рецепционисти, готвачи, сервитьори, бармани, помощници в кухня, хигиенисти, камериери и други. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР