500 души от бургаските квартали Сарафово, Банево и Ветрен участват

...
500 души от бургаските квартали Сарафово, Банево и Ветрен участват
Коментари Харесай

Жители на три бургаски квартала настояват за обезщетения заради токови удари

500 души от бургаските квартали Сарафово, Банево и Ветрен вземат участие в подписка, с която упорстват да бъдат обезщетени поради вредите, нанесени им от честите токови удари.

Днес част от засегнатите хора прекъснаха конференция на представители на енергодружеството и настояха проблемът  да бъде решен. От компанията EVN обявиха, че приготвят план за прокарването на подземна инфраструктура.

Не единствено за компенсации за изгорелите уреди, само че и за отстъпки в цената на предоставената услуга, упорстват жителите. Адвокат Драгомир Ошавков, който ги съставлява безплатно, изясни:

„ Не поеха отговорност за досегашните проблеми, настояват, че птиците са единствената причина за тези спирания “.

Засегнатите допълниха:

„ През ден по 5-6 токови удари има “;

„ Токови удари по 6-7 пъти дневно, напрежението играе – ту доста високо, ту доста ниско “.

От компанията подчертаха, че до месец би трябвало да бъде подписан контракт с Европейската комисия по план за над 5,4 милиона евро, с който редом в трите квартала до пет години всички въздушни електропроводи ще станат кабелни.

Петър Костадинов съобщи, че съблюдават изискванията на договорите с клиентите си:

„ Фокусът на компенсацията е да обезщетим директната вреда към електроуреда. Тези общи условия се одобряват от Комисията за енергийно и водно контролиране и ние би трябвало да се съобразяваме с тях “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР