50 състезатели от цялата страна участваха в състезанието по киберсигурност,

...
50 състезатели от цялата страна участваха в състезанието по киберсигурност,
Коментари Харесай

Състезание на BSIDES излъчи първия отбор по киберсигурност на България

50 състезатели от цялата страна участваха в надпреварата по киберсигурност, извършено в границите на Втората интернационална BSIDES конференция на тематика „ Киберсигурност “. Домакин и съорганизатор на конференцията беше УНСС.

Състезанието е част от националната самодейност „ Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) “, подкрепена от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност и Министерство на електронното ръководство. Целта на самодейността е да провежда годишно квалификационни надпревари в страната, с цел да избере най-хубавите десетима младежи, които да съставляват България на Европейското състезание по киберсигурност.

Победителите и кандидати да съставляват България на европейското съревнование в Норвегия са: Виктор Славов - 24 година, Симеон Бунчев - 24 година, Красимир Велков - 19 година

„ Състезанието се осъществя в онлайн платформа, в която съдържа разнообразни особено основани трудности. Задачата пред участниците е да ги „ хакнат “ за 48 часа “, изясни Спас Иванов, ръководещ шеф в Baseline Cyber Security, единият от уредниците на надпреварата.

Международната конференция на тематика „ Киберсигурност “ бе открита от зам.-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев. „ Изискванията и потребностите в региона на киберсигурността се покачват непрестанно и Министерството на електронното ръководство работи освен в региона на киберсигурността, само че и в дигитализацията на страната, като се стартира от основаването на закони, политики и държавни тактики и се стигне до самата оперативна отбрана на държавната администрация “, сподели зам.-министърът на електронното ръководство.

Зам.-ректорът по цифровизация и киберсигурност на УНСС доцент доктор Росен Кирилов поздрави участниците в конференцията от името на ректора проф. доктор Димитър Димитров и подчертава на обстоятелството, че УНСС през последните години развива интензивно образованието по киберсигурност. Той акцентира, че в университета са подхванати редица дейности във връзка с киберсигурността и дигитализацията: „ Най-отговорно мога да заявя, че УНСС е водач в дигитализацията измежду висшите учебни заведения “, сподели доцент доктор Росен Кирилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР