50% от заведенията са пред фалит. За това алармират от

...
50% от заведенията са пред фалит. За това алармират от
Коментари Харесай

50% от заведенията са пред фалит

50% от заведенията са пред банкрут. За това сигнализират от Българската асоциация на заведенията. Те изпратиха отворено писмо към властта, в което желаят незабавна среща с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. От асоциацията оферират и незабавни ограничения, които съгласно тях би трябвало да се вземат в актуалната обстановка.

Изчакахме до 31-ви март, с цел да забележим какви ограничения ще получим от страната. Видяхме, че тези ограничения, дори и в актуализирания си вид от оня ден, не покриват нашия отрасъл с нищо. Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на „ Здравей, България ". Ресторантьорството и туризма както в европейски мащаб, по този начин и в България, сега са закрити и не работят. Има опция за кетъринг услуги, само че това е от 1 до 5% оборот за комерсиалния обект. Това никога не покрива нищо, уточни още той. По думите на ръководителят на Българската асоциация на заведенията, подхванатите досега ограничения работят за предприятията, които имат понижен потенциал или спад в оборота. Менда Стоянова сподели, че мярката 60 на 40 е за работещи предприятия. Това не е мярка, от която спрял бизнес като нашия, може да се възползва. Тя би могла да е работеща за нас едвам когато отворим, добави той. На този стадий няма работещи ограничения за нашия бизнес, безапелационен бе Ричард Алибегов. Той съобщи, че от сектора са изпратили към държавното управление оферти с съответни ограничения.

Една от тях е тази мярка 60 на 40 да влезе в деяние от деня на отварянето на обектите. Другото, което предлагаме, е да получим и данъчна почивка, т.е. не да се опрощават налози, а заплащането им да се отсрочи във времето, уточни Алибегов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР