50 младежи от турски произход са вилнели в четвъртък вечерта

...
50 младежи от турски произход са вилнели в четвъртък вечерта
Коментари Харесай

50 турски младежи вилняха във виенска катедрала

50 младежи от турски генезис са вилнели в четвъртък вечерта в католическата катедрала " Антонскирхе " („ Св. Антоний Падуански “) във Виена, заяви австрийският в. „ Курир “.

Младежите нахлули в църквата и с крясъци „ Аллах акбар “ са почнали да ритат и обръщат пейки, и да нанасят удари и шутове по стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдаване. По сигнал на настоятеля на " Антонскирхе " полицията е пристигнала на място след няколко минути, но нападателите са съумели да избягат.

Полицията в Австрия смята, че в случая са забъркани радикални ислямисти. По видеозаписите към този момент са разпознати 10 от нападателите на катедралата. В момента " Антонскирхе " е затворена за гости от съображения за сигурност.

" Всички християни би трябвало да могат свободно и безвредно да изповядват вярата си в Австрия. Ще продължим уверено битката против политическия ислям и тук няма да прояваваме фалшива  приемливост ", написа в " Туитър " канцлерът Себастиан Курц.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер също осъди случая осъди случая. На 29 октомври Нехамер разпореди на полицията да усили патрулите на публични места на фона на нападенията във Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР