50 грама орехи на ден са достатъчно, за да държите

...
50 грама орехи на ден са достатъчно, за да държите
Коментари Харесай

Ако искате да отслабнете, включете орехи в диетата си

50 грама орехи дневно са задоволително, с цел да държите възприятието за апетит под надзор, когато сте на диета, и да свалите мечтаните килограми, демонстрира ново проучване, представено от Дейли мейл.

Консумацията на орехи управлява апетита и оказва помощ за възприятието на задоволеност, твърди лекар Оливия Фарт, началник на медицинския център Бет Израел Дикенс в Бостън.

Хапването на орехи по време на диета ускорява мозъчната активност и кара хората да бъдат по-дисциплинирани, настояват още учените. По тази причина е по-малко евентуално да се изкушим от нездравословната храна.

Знаехме, че орехите усъвършенстват качеството на мозъчната активност, само че бе същинска изненада да разберем и че управляват възприятието за задоволеност, споделят учените.

До откритието се стигнало, откакто 10 доброволци с наднормено тегло се подложили на 5-дневна диета. На първата група дружно със здравословното смути за закуска се давали и 48 грама орехи, до момента в който втората група не получавали ядки.

След това участниците се подложили на проучване с магнитен резонанс, който посочил, че първата група има по-засилена мозъчна активност, обвързвана с контрола на апетита.

 Орехи

Доброволците настояват още, че се чувствали по-сити, откакто хапвали малко орехи след смутито.

Орехите са богати на здравословни мазнини, които усъвършенстват метаболитните процеси при хората, страдащи от диабет вид 2. Според проучването възрастните с тази болест би трябвало да хапват по 50 грама орехи дневно и то на гладно, с цел да управляват равнищата на инсулин.

Трябва да ядете и люспата на ореховата ядка. Люспата има леко горчив усет, само че се пробвайте да свикнете с него. Повече от 90% от антиоксидантите на орехите са открити в люспата, което значи, че е по-здравословно да се употребява и тази част.

Също по този начин, за най-хубаво влияние върху здравето ви, постоянно яжте ядки, които са сурови и органични.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР