5 вълшебни точки по тялото за отслабване и избавление от

...
5 вълшебни точки по тялото за отслабване и избавление от
Коментари Харесай

5 вълшебни точки по тялото за отслабване

5 вълшебни точки по тялото за намаляване и освобождение от упоритите мазнини, напомнят експерти. Тези точки ще ви оказват помощ за унищожаване на наднорменото тегло, в това число това, обвързвано с менопаузата, ще оказват помощ да се отървете от мастните натрупвания в долната част на корема! В тази публикация ще научите точките, които ще ви оказват помощ да се отървете от наднорменото тегло и мастните натрупвания по корема.

5 вълшебни точки по тялото за намаляване

Тонизиращият способ на масажно влияние с акупресура ви разрешава да привлечете сила към региона на тялото, която се нуждае от нейния приток или към съответния вътрешен орган. Този способ има подтикващ, дезинхибиращ и възбуждащ резултат с понижаване на двигателната, сензорната или секреторната функционалност.

Тонизиращият способ се характеризира с малко, бързо и относително леко раздразнение, съпроводено от едва мъчително чувство на мястото на точката. Хармонизиращият способ на масажно влияние е безпристрастен метод на влияние, който укрепва защитните сили на организма и усъвършенства циркулацията на сила в цялото тяло или в обособени негови зони.

Въздействието върху зоната с тонизиращия способ е меко, леко и незадълбочено. Може да бъде мек и слаб лекомислен натиск; кръгови придвижвания, засягащи кожата и подкожната тъкан с лек напън върху точката до 50 пъти в минута; меки, къси и леки линейни удари с периодичност 50-100 пъти в минута; леки и бързи ритмични потупвания от 100 до 200 пъти в минута, леко пощипване и разклащане на кожата и други

Акупресура за намаляване

Ето точките, които оказват помощ при наднормено тегло:

1.Точката Фън Чи се намира под тилната кост на главата, 1 цун (пръст) над задната граница на растежа на косата, в ямката на външния борд на трапецовидния мускул, където се палпира хлътналост. Трябва да се третира с тонизиращия способ.

Точката Фън Чи може да се употребява и при световъртеж или неочаквана уязвимост. В този случай би трябвало да се повлияе и от тонизиращия способ.

Точката Хъ Гу се намира в ямката сред палеца и показалеца, където са първата и втората метакарпална кост на ръката. Точката би трябвало да се влияе посредством тонизиращия способ. Въздействието върху точката оказва помощ и при главоболие, световъртеж, изпотяване, зъбобол, стомашни болки и др. Точката Гуан Юан се намира на междинната линия на корема, 3 пръста под пъпа. Необходимо е да легнете по тил, да натиснете точката на палеца, пръчка или писалка с равен объл край и да я завъртите в продължение на няколко минути. Силата на натиска върху точката подхожда на хармонизиращия способ. Курсът на лекуване продължава минимум 25 дни.

Тази техника е ефикасна в 80% от случаите, като оказва помощ да се смъкват от един до пет кг в границите на 25 дни. Най-добри резултати са получени в случаите, когато масажът на точката е съпроводен от рационални диетични ограничавания и извършения.

Следните спомагателни точки се употребяват за контролиране на мастните натрупвания в долната част на корема. Точката Ней Тин е ситуирана сред втория и третия пръст, където са втората и третата метатарзофалангеални стави на стъпалото. Точката Дзу лин ци се намира във хлътналост в средата на страничната страна на стъпалото, сред четвъртия и петия пръст.

Точките би трябвало да бъдат наранени посредством хармонизиращ способ, без непотребен напън и напрежение.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР