5 страхотни идеи за приготвяне на вкусни пресни картофи Най-края

...
5 страхотни идеи за приготвяне на вкусни пресни картофи Най-края
Коментари Харесай

5 страхотни идеи за приготвяне на вкусни пресни картофи

5 страхотни хрумвания за подготвяне на вкусни пресни картофи

Най-края можете да се поглезите със сочни пресни картофи. От тях не може да си извършите картофено пюре, само че те имат доста преимущества и се съчетават добре с разнообразни сосове. Номер 3 е обичаната ми рецепта! С тези хрумвания, можете да зарадвате вашите близки.

Картофи на шишчета
Купете по-дребни картофи, използвайте дървени шишове. Ако картофите са със междинен размер, можете да ги разрежете на половина. Редувайте с обичаните си зеленчуци или месо. Можете също да намажете картофите с растително масло с подправки, които харесвате. Печете картофите на шишчетата във фурната, до момента в който омекнат. Сервирайте със сос на основата на домашно кисело мляко.

Картофи с ментово масло
За да извършите масло от мента, вземете няколко клонки от мента и ги начукайте в хаванче със сол. Добавете към 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и 1 супена лъжица лимонен сок. С това масло подправете сварените картофи.

Печени картофи със заквасена сметана
Измийте добре картофите, подсушете ги и ги поставете в тавичка за печене. Поръсете картофите с нарязан чесън и прибавете няколко супени лъжици заквасена сметана с висок % масленост. Разбъркайте добре картофите със заквасената сметана, прибавете сол и пипер на усет. Загрейте фурната на 180 градуса, печете картофите за 30 минути.

Картофи с песто от печени чушки
Поставете измитите картофи в тавичка. В обособена купа смесете зехтин, мащерка и розмарин. Изсипете върху картофите. Посолете и поръсете с черен пипер, сложете ги да се пекат във фурна, загрята на 180 градуса за 30-40 минути.

За да приготвите пестото, запечете шепа бадеми в тиган без масло. Смелете ядките в кафемелачка. Поръсете 2-3 огромни пиперки със зехтин и печете във фурната за 15-20 минути.

Когато чушките се изпекат, покрийте ги с фолио и оставете да престоят 5-10 минути. Обелете ги и отстранете семките. Сложете чушките и бадемите в блендер, прибавете 3 супени лъжици настърган пармезан, 3 супени лъжици зехтин и сол. Смелете съставките по този начин, че да получите хомогенна маса. Изсипете соса върху печените картофи и сервирайте на масата.

Салата от пресни картофи
Измийте картофите усърдно и ги сложете в кипяща подсолена вода. Сварете картофите за 10-15 минути. Нарежете ги на дребни части. Нарежете репички на тънки филийки, нарежете копър и магданоз.

Нарежете лук на ситно. В обособена купа смесете 1 супена лъжица горчица с 1 супена лъжица оцет и 2 супени лъжици зехтин. Добавете ситно нарязания лук към соса. Сложете топлите картофи и репички в купа за салата, залейте с дресинга, разбъркайте добре и поръсете с нарязаните зелени подправки.

Импровизирайте, използвайте тези предписания и вашите кулинарни умения несъмнено ще бъдат оценени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР