5 октомври 2022 г., София - Лидерът на Възраждане Костадин

...
5 октомври 2022 г., София - Лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Re: Атаката на "Възраждане" срещу "Дневник" и "Капитал"

5 октомври 2022 година, София - Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов наложи за следващ път цензура върху " Дневник ", " Капитал " и Mediapool.bg като отхвърли да дава отговор на техните въпроси, само че разгласи и желанието си медии да бъдат " заклеймявани " публично със закон като " задгранични сътрудници " - етикет, който се употребява от формалните управляващи в Русия, като част от репресиите против свободните медии там.

Днес (5 октомври) той провали конференция на партията в пресклуба на Българска телеграфна агенция (обявена с обществена покана преди ден) единствено с цел да се опита да не отговори на въпросите ни.

Костадинов стартира изявата си с изискване залата да изоставен представителите на " Дневник ", " Капитал ", Mediapool.bg и " Клуб З ", които разгласи за " жълто-кафяви отходни тръби на американското посолство " и продължи да нападна изданията. Присъстващият в залата кореспондент на " Дневник " изясни, че извършва журналистическите си отговорности и няма причина да напусне събитието. След още серия обиди и манипулативни изказвания за тези медии, Костадинов стана и напусна конференцията на партията си, последван безмълвно от сътрудниците си.

Той въпреки всичко отговори на въпроси на медии на стълбите на Българска телеграфна агенция, като продължи с офанзивите към медиите и отиде по надалеч - разгласи ги за " задгранични сътрудници " и че има законопроект по тематиката, с който някои медии " би трябвало да бъдат посочени с пръст, би трябвало да бъдат непрестанно заклеймявани, на тях би трябвало бъде поставено клеймото на непознати сътрудници ".
Реклама Позиция на " Дневник " и " Капитал "
" Дневник " и " Капитал " правят оценка следващата офанзива на Костадин Костадинов освен като неприемлива интервенция в естествената работа на репортерите от политици, само че и като рискова поръчка, че в България може да се предлага безнаказано възбрана и репресии за самостоятелни медии.

Журналистите от двете издания всеки ден правят работата си качествено и спазвайки всички етични стандарти, отразявайки в това число работата и позициите на " Възраждане ". Обидите и лъжите, популяризирани обществено от водача на партията, не са просто на ниска цена опит той да провокира скандал и да си обезпечи необятно обществено внимание, а заплашват самостоятелната публицистика и самите кореспонденти.

Цензурата в жанр " Възраждане " е следващият инструмент от продължаващия години напън върху изданията ни от институции и политически сили.

Показателно в тази ситуация е, че " Възраждане " е втората партия, която нападателно атакува " Капитал " и " Дневник ", след дългогодишната акция, която водят политиците от Движение за права и свободи против двете медии.
Реклама
Надяваме се, че в този случай останалите политически обединения, а и медиите няма да останат безмълвни пред опитите в жанр " Владимир Путин " публицисти и издания да бъдат забранявани - първо на събития, а по-късно евентуално и на пазара.
Капитал Свързани публикации Движение за права и свободи още веднъж е първа мощ в чужбина, а " Възраждане " удвоява гласовете си и става трета 4 октомври 2022, 17:35 Офертата на Борисов: Преговори за държавно управление с всички, които желаят 4 октомври 2022, 16:07 " Продължаваме промяната " се трансформира в главен донор на гласове за " Възраждане " и " Български напредък " 4 октомври 2022, 14:33 Резултатите в огромните градове: Доминация на ГЕРБ и Движение за права и свободи 3 октомври 2022, 17:47 " Продължаваме промяната " загуби близо 1/4 от гласовете си, " Възраждане " ги удвои 3 октомври 2022, 17:02 Изборите онлайн: Политическа партия няма да поддържа ГЕРБ за кабинет. Янев влиза в Народното събрание, Има Такъв Народ - не, Възраждане е четвърта (графики) 2 октомври 2022, 22:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР