5 лица са задържани с обвинение за участие в ОПГ

...
5 лица са задържани с обвинение за участие в ОПГ
Коментари Харесай

Петима с обвинения за трафик на жени

5 лица са арестувани с обвиняване за присъединяване в ОПГ за трафик на хора. Това сподели пред публицисти Христо Кръстев, представител на Специализираната прокуратура.

Групата е била разрушена в събота. Участниците в нея са се занимавала с трафик на дами за развратни дейности и полова употреба. Извършени са доста обиски, претърсвания и изземвания, като са арестувани 5 лица. те са с повдигнати обвинявания за ОПГ и трафик на хора по член 159 а от Наказателния кодекс. Задържани са за 72 часа. Очаква се на следващия ден да им бъде поискана мярка – непрекъснат арест.

„ Установено е, че ръководителят на проведената незаконна група е пускал разгласи в интернет уеб сайтове като е качвал фотоси на дами, посочвал е цена и телефонен номер за контакт. Инициалите на ръководителя на незаконната група са Л. В “, сподели още Кръстев.

Той отговори на въпрос за какво откакто тези услуги са предоставени на територията на България се назовава трафик на хора.

„ По закон, без значение дали се транспортират през границите на страната или в територията на страната, се води за трафик на хора. Това не е каналджийство. Част от участниците в незаконната група са транспортирали дамите, които са предоставяли полови услуги от квартирата, където те са били охранявани от участници в групата до местата, където са предоставяли полови услуги. Ръководителят на незаконната група е бил наел 3 жилища, за едното от които е плащал наем от 5000 лева Установени са цените за даване на полови услуги сред 400 и 200 лева на час ", сподели още Кръстев.

По думите му дамите са склонявани в началото с тяхно единодушие, а по-късно са били заставяни като са били държани според чрез даване на накотични субстанции.

„ При претърсването и изземването е открита марихуана и сума пари ", съобщи още Кръстев и добави, че към сегашния миг са открити към 10 дами.

Той изясни, че наблюдаващите прокурори са решили, че са налице задоволително доказателства, с цел да издигнат обвинявания.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР