5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това

...
5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Явно сглобката и механизмът на управление трябва да се предоговарят

5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! Аз приканвам Асен Василев да не отваря торбата, тъй като това е кутията на пандора. Къде са ограниченията, с които да излезем от 3% недостиг? Всички се вършат на положителни, само че задълженията се натрупат и натрупат. Лихвите към този момент са миалиарди. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията.

„ Явно сглобката и механизма на ръководство би трябвало да се предоговарят. По-скоро би трябвало да намерим решение от тази обстановка. Решението е те да ръководят и ние през Народното събрание да ги направляваме. На тези лидерски срещи, на които се събираме 20 души, приказваме си и нищо не се случва. Веднъж се е случило Кирил Петков внесе шест ограничения и ние ги приехме. Тогава се разбрахме да имаме човек в Министерски съвет, който да рапортува какви законопроекти се одобряват и ние да ги обсъждаме в Народното събрание. Това не се случи. Според мен би трябвало по комисии да идват министрите и дружно с тяха да решавате и да спазвате периодите. Ето, на нас никой не ни е споделил за е-рецептите. Сега ние нямаме министри и зам.-министри. Няма по какъв начин да носим отговорност с тях. Ако почнем да работим и дружно с ПП-ДБ да приготвяме срещи с министрите, на които да се взема решение за законите, тогава ще можем взаимно да носим отговорност. В момента ние се явяваме съпротива на това, което поддържаме. Асен Василев си сменя шефа на Национална агенция за приходите в Хасково, а ние нищо не знаем. Не става по този начин. В събота ще имаме цялостната картина. Тогава и кметовете ще дадат цялостен лист с нещата, които сме дали обещание. Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат, и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща тези лихви? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив, виждам ограничения, които са комични - ограничения за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула. Екзотиката няма да я приемем, забавно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България. Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, в този момент ще се подвигат налозите с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налозите ”, добави Борисов.

„ С сътрудниците ни в това ръководство би трябвало да знаем какви линии не би трябвало да се минават, тъй като ще си загубим физиономията, хората в център дясното ще упорстват да сме тези, за които те са дали своят вот ”, добави още Борисов.

„ В проектобюджета би трябвало да настояваме поименно да бъдат посочени обектите от национално значение, които би трябвало да бъдат финансирани. Защо не и да се одобряват закони за " Хемус " и " Струма ". И аз, и Кирил Петков в Пловдив обещахме околовръстното – щом сме дали обещание и двамата, би трябвало да го забележим в бюджета ”, съобщи Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР