5 животновъдни организации съобщиха исканията си към Министерството на земеделието

...
5 животновъдни организации съобщиха исканията си към Министерството на земеделието
Коментари Харесай

Животновъди настояват за финансова помощ от Министерството на земеделието

5 животновъдни организации оповестиха настояванията си към Министерството на земеделието за финансова помощ . В случай, че настояванията им не бъдат изпълнени до края на седмицата, те ще излязат на митинг в деня на изборите.

32 милиона лв. са нужни за осъществяването на настояванията на фермерите . Те настояват, че парите са по сметките на Държавен фонд „ Земеделие “ и заплащането им единствено би трябвало да бъде подредено , предава „ БНР “.

Недоволните фермери желаят до края на седмицата да бъде платена помощта за загубите поради войната в Украйна , а също по този начин да не понижава бюджетът за обвързано подкрепяне, да бъде обезпечен и същият бюджет за автохтонните породи животни и да отпадне модуларната ставка за млякото. Сред настояванията са всички да получават една и съща сума.

От началото на годината 100 огромни компании, гръбнакът на родното отглеждане на животни, не са получили нито стотинка подкрепяне . На този декор 50 на 100 от млякото в страната е изсъхнало и то вносно. По думите на фермерите обстановката с месото е сходна.

Недоволни фермери са декларирали, че желаят оставката на земеделския министър и екипа му. Те са предизвестили, че в деня на изборите може да има и митинг .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР