5-годишно момче с придружаващи неврологични заболявания и с коронавирус е

...
5-годишно момче с придружаващи неврологични заболявания и с коронавирус е
Коментари Харесай

Дете с придружаващи заболявания и с COVID-19 е починало в Русенско

5-годишно момче с съпътстващи неврологични болести и с ковид е умряло в Русенско. Това оповестиха от Областния действен щаб в Русе.

Момчето е имало детска церебрална парализа, хидроцефалия, неотдавна е претърпяло и интервенция. То е било признато за лекуване на 22 декември 2021-а в Университетската болница „ Канев “, а седмица по-късно е преместено в интензивното поделение на изкуствено дишане.

„ Докторите са създали всичко по силите си, с цел да спасят живота на детето, като са осъществени и съвещания с лекари от други академични лечебни заведения “, изясняват от Областния действен щаб.

Още трима души - две дами и мъж, с ковид са умряли за денонощие.

От Областния действен щаб осведомят, че за 24 часа са регистрирани 36 души с инфекцията. Активните случаи в района са 1896. В болница се лекуват 227 души, като 41 от тях са в реанимация.

Свободните кревати в лечебните заведения в района са 161, от които 25 са интензивни. Отделно, в Университетската болница „ Канев “ има и планувани четири интензивни кревати за деца.

От началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско са 28 783 души, а преболедувалите са 25 187.

В района са осъществени 120 558 имунизации, като повторна доза са получили 56 017 души. Бустерна доза са си сложили общо 17 689 поданици на региона.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР