5 г. лишаване от свобода и 8 г. забрана да

...
5 г. лишаване от свобода и 8 г. забрана да
Коментари Харесай

Окончателно: 5 г. затвор за машиниста от катастрофата на гара Калояновец

5 година отнемане от независимост и 8 година възбрана да упражнява специалността получи Христо Тиляшев, помощник-машинист от злополуката на гара Калояновец през 2014 година Решението е на Върховния касационен съд и е дефинитивно. Той напълно е удостоверил присъдата на апелативните пловдивски магистрати.

При случая локомотивът и първите вагони дерайлираха, а машинистът Венко Тодоров почина. Няколко пасажери получиха междинни телесни повреди.

Според Върховния касационен съд аргументирано пловдивските съдии са отхвърлили опцията злополуката да е зародила заради неизправности в стоманения път. Апелативните магистрати са разискали в детайли и версията злополуката да се дължи на неправилни дейности на началник придвижване на гара Калояновец и с съображение не са я приели.

В решението си те показват, че въз основа на вярно откритите обстоятелства Пловдивският съд е приложил наредбите на закона по единствения вероятен юридически прецизен метод.

Върховният съд е приел, че е направена качествена параленост на събитията, които са свързани със справедливото установяване на наказването. Отчетени са тежестта на позволените от подсъдимия нарушавания на разпоредбите за придвижване на влаковете. Преценен е и фактът, че той е бил в развой на въвеждане в работата на локомотивен ватман в пътнически трен, която позиция е заел единствено няколко дни преди датата на случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР