49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си син от кола край Царево,

...
49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си син от кола край Царево,
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста майката, изхвърлила 8-годишния син от колата в движение

49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си наследник от кола край Царево, е освободена. Мярката „ задържане под стража “ на районния съд в Царево през днешния ден бе сменена с „ подписка “ от Бургаския областен съд, като определението е дефинитивно.

Делото бе гледано по тъжба на обвинената Ваня Я., привлечена като обвинена за три закононарушения. Първото е за това, че на 29.07.2023 година, към 18:10 ч., по „ Царевски път “, землището на гр. Царево, вследствие на дърпане и изхвърляне от автомобил, предизвикала лека телесна щета на малолетния си наследник, като действието е осъществено при изискванията на домашно принуждение

Второто обвиняване против майката е за това, че за непостоянен интервал от време, от началото на 2023 година до сегашния миг, в Царево, оставила без контрол и задоволително грижи двете си деца и с това е основала заплаха за тяхното физическо, душевно и морално развиване.

Ваня Я. ще дава отговор и за това, че тормозила и обиждала своите деца.

Престъпленията, за които дамата е привлечена като обвинена не са „ тежки “ по смисъла на закона, като за едното от тях даже е планувано различно наказване „ Пробация “, аргументира се съдът.

Според съда не съществува действителна заплаха обвинената да се укрие или да извърши закононарушение.

Ваня Я. е с открита идентичност и с прочут адрес, на който трайно обитава. Тя е трудово ангажирана, не е осъждана и против нея няма други неприключени наказателни производства, написа „ 24 часа “.

Опасенията на първоинстанционния съд, че „ очевидно систематичното малтретиране на децата се е трансформирало в всекидневно държание на обвинената “ и че „ това й държание ще продължи и за в бъдеще “ са мощно пресилени, считат магистратите от окръжния съд в Бургас.

Със случая са осведомени чиновниците от Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Царево, като при вероятно констатиране на непозволени дейности от страна на Ваня Я. по отношение на двете деца, могат да бъдат подхванати подобаващи ограничения за протекция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР