49-годишната българка Иванка Георгиева, която се укриваше в продължение на

...
49-годишната българка Иванка Георгиева, която се укриваше в продължение на
Коментари Харесай

Сърбия ни предаде осъдена за убийство на съпруга си

49-годишната българка Иванка Георгиева, която се укриваше в продължение на 4 години в Сърбия, беше предадена на българските управляващи, оповестява БГНЕС.
Георгиева беше наказана на 8 години затвор за убийството на брачна половинка си. Тя беше открита през месец март в сръбския град Алексинац, където се е укривала в продължение на 4 години. Срещу нея имаше издадена интернационална заповед за арест от Интерпол.
Георгиева убива брачна половинка си на 24 март 2010 година в фамилното жилище. Според проверяващите органи преди убийството сред двамата е имало тежък скандал, а мъжът е бил пийнал. Георгиева е извикала Бърза помощ, само че мъжът умира заради голяма загуба на кръв.
Софийски градски съд осъжда на 10 години затвор Иванка Георгиева на 2 февруари 2012 година, само че Върховния съд понижава присъдата на 8 години. След окончателното удостоверение на присъдата, на 8 септември 2014 година полицията не съумява да откри в жилището Георгиева и тя е оповестена за интернационално търсене.
На 10 април тази година съдът в Ниш утвърди настояването за изгонване на Иванка Георгиева. На 11 май сръбското министерство на правораздаването удостовери решението на съда от Ниш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР