48-мото Народно събрание ще проведе последното си пленарно заседание преди

...
48-мото Народно събрание ще проведе последното си пленарно заседание преди
Коментари Харесай

48-мото Народно събрание ще проведе последното си пленарно заседание

48-мото Народно заседание ще организира последното си пленарно съвещание преди да бъде необуздано от президента. Като първа точка в програмата е заложено разискване на декларация, обвързвана с антибългарските прояви в Република Северна Македония. Тя сплотява предложенията на Възраждане, Продължаваме промяната, Демократична България и ГЕРБ-СДС. В документа се показва, че Народното събрание изрично осъжда деянията и апелите за принуждение против българите в Северна Македония, техните организации и клубове и изключително тежкото закононарушение против българина Християн Пендиков.

Народното събрание осъжда говора на омразата и приканва управляващите в Северна Македония да вземат незабавни и ефикасни ограничения против него. Депутатите възразяват против трайното несъблюдение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и приканват жителите, институциите и организациите в Северна Македония да заемат ясна позиция и да упорстват за нужната смяна.

Депутатите ще гласоподават на второ четене и промени в Закона за комерсиалния указател и ще объдят ратификацията на съглашението за заем от съвсем 50 милиона евро за построяването на газова връзка със Сърбия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР