48-ият вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс е убеден, че

...
48-ият вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс е убеден, че
Коментари Харесай

Майк Пенс за Euronews: Вярвам, че Конгресът ще приеме помощта за Украйна

48-ият вицепрезидент на Съединените щати Майк Пенс е уверен, че американска военна поддръжка за Украйна ще бъде утвърдена скоро. Това съобщи Пенс по време на извънредно изявление за Euronews в Брюксел. Той добавя, че утвърждение от страна на Конгреса има поддръжката на болшинството от политическите партии, както и на американския народ. Според него поддръжката за Украйна виси на косъм в Конгреса от месеци и съществено е отслабила представянето на украинските военни.
Мнозинството от републиканците и демократите, както и болшинството от американския народ, одобряват ролята ни на водач на свободния свят. Мисля, че ще видите по какъв начин Конгресът ще изпрати на бюрото на президента Байдън исторически пакет от ограничения в поддръжка на Украйна, Израел и Тайван.
Майк Пенс - 48-ият вицепрезидент на Съединени американски щати

В внезапен контрастност с някогашния президент и хипотетичен претендент на републиканците Доналд Тръмп, Пенс се изрече в поддръжка на НАТО и мощното трансатлантическо партньорство.

„ Смятам, че в моята партия се надига вълна на републикански изолационизъм. Аз съм се изказвал самоуверено против него и ще продължа да го върша. Не се колебая, че в случай че Западът се разколебае и Владимир Путин завладее Украйна, ще бъде единствено въпрос на време Русия да пресече границата на страна членка на НАТО. Ние като съдружници от алианса ще би трябвало да отидем и да се бием с него “, споделя някогашният вицепрезидент.

По-рано през годината Пенс разгласи, че ще се кандидатира за президент, само че загуби тежко на първичните избори. Впоследствие той обществено съобщи, че не поддържа Доналд Тръмп в конкуренцията против Джо Байдън.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР