470 студенти от различни университети в страната посетиха първия Ден

...
470 студенти от различни университети в страната посетиха първия Ден
Коментари Харесай

Мария Габриел към студенти в Деня на отворени врати в МвнР: България и Министерство на външните работи Ви искат

470 студенти от разнообразни университети в страната посетиха първия Ден на отворените порти за студенти, който се организира в Министерството на външните работи (МВнР) на 2 декември. Инициативата е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, оповестиха от Министерство на външните работи.

Проявата мина под надпис „ Министерство на външните работи те иска/MFAWantsYou “, а сътрудници бяха  платформата Bulgaria Wants You на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и  Представителството на Европейската комисия в България.

Събитието бе намерено от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, която благодари за интереса на присъстващите студенти. „ Днес Министерство на външните работи Ви споделя – Ние имаме потребност от вас. И както „ България те желае “, по този начин и „ Министерство на външните работи Ви желае “.  Имаме потребност от Вашите хрумвания, сила, сериозно мислене, визия за сегашното и бъдещето “, обърна се към младежите Габриел.

Вицепремиерът благодари и на Иван и Андрей за  партньорството на самодейността. Тя акцентира, че за нея  инвестицията в младежите е инвестиция не  в бъдещето,  а е инвестиция в сегашното.

Габриел уточни, че в  новата  епоха - на дигитализацията, на климатичните промени и на  зараждащи непрестанни спорове, България и Министерство на външните работи имат потребност от своето ново потомство дипломати със познания. „ Дипломацията е най-благородната идея за кротичък и обективен свят. Ние имаме потребност от Вашия принос, с цел да може този свят да бъде по-стабилен, по-мирен, по-справедлив “, сподели Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.  

Тя подчертава, че България  е член на Европейски Съюз и НАТО и като такава, споделяйки полезности, бивайки дейна, създавайки посока и  отстоявайки концепциите си, страната ни  ще покаже, че може да бъде фактор на непоклатимост и сигурност в Югоизточна Европа. „ Освен това България със своето ново потомство е новаторска. Тя е мощна, дръзка и сериозна. Това желая да създадем дружно с вас. Да покажем, че България е фактор за развиване и в тази част на Европа и света по един новаторски метод “, добави вицепремиерът.

Мария Габриел  показа, че провеждащото се събитие не е еднократно, а е част от нейните и на екипа й в Министерство на външните работи целенасочени старания в дипломатическата работа младежите да виждат поле за изява и за кариера.

Вицепремиерът напомни, че преди дни е оповестен състезанието „ Посланик за един ден “, взаимна самодейност с дамите посланици в България. Тя моли към младите девойки да участват  с написване на есе, в което да показват тяхната визия за мястото и ролята на дамите и девойките в дипломацията. Срокът за изпращане на материалите е 5 декември, а премията – 1 ден с посланика жена в страната, която тя съставлява.

Като втора самодейност Габриел уточни подписването на серия от съглашения с университетите, които да дават опция на младежите за стаж, образование, достъп до информация.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова разгласи и, че в понеделник ще бъде открит нов конкурс за 15 стажант-аташета. Срокът за кандидатстване е 14 дни.

„ Дерзайте. Преоткрийте света на дипломацията, а нас ни накарайте да го виждаме по-често през очите на младежите. Като министър на външните работи, аз се гордея с младежите на България. Разчитаме на вас, разчитайте и вие на нас “, бе посланието на Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

В Деня на отворените порти на Министерство на външните работи студентите участваха в лекции и полемики на тематики като участието на България в Европейски Съюз, 20-годишнината от участието на България в НАТО, кандидатурата на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, участието на България в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, в къси курсове по протокол и обществена дипломация. Присъстващите имаха опция и да прегледат сбирката изобразително изкуство на Министерство на външните работи.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР