47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените

...
47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените
Коментари Харесай

Очакват ли ни по-ниски цени на хотелските услуги през лятото?

47% от хотелите у нас споделят, че ще понижат цените за летния сезон. Има жестока конкурентна битка. Ще забележим разнообразни маркетингови тактики и трикове. Туризмът ни стои устойчиво. Това съобщи Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.
За предаването „ Тази заран “ по bTV той акцентира, че все още има ограничавания за груповите пътувания, само че не и за самостоятелните. Според него 14% от местата регистрират същите визити по отношение на предходната година.
„ Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме непокътната база и личен състав. Кафемашините са на същото място “, акцентира Драганов.
По думите му българите записват към 20 млн. пъувания годишно. Според него хората желаят да пътуват и ще продължат да го вършат, което пък ще предразположи да има летен сезон.
Драганов изясни, че бизнесът ще би трябвало да се избави от правосъдни каузи. За образец даде Австрия където жители съдят хотели за това, че са позволили някой да се болести с ковид. 
„ Ето за какво споделяме, че рецесията е потребна за туризма. Години обясняваме, че в прилежащи страни има безвъзмездни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безвъзмездни при тези контракти и условия “, посочи той.
„ Всички шезлонги и чадъри в туризма са безвъзмездни. Това искахме и от страната да го направи. Може да се случи, само че би трябвало да внимаваме от институционалната корупция. И предходната година Министерството навлезе в териториите, стартира да приказва срещу българския туризъм и нанесе вреда “, продължи специалистът.
По думите му би трябвало прецизно всеки хотел да опише своите политики – какво предлага и за кого. Според Драганов би трябвало и да се уточни, че хотелът не носи отговорност за инфектирани с ковид.
Според него туристическите ваучери, които ръководещите оферират, не работят в оферти тип, защото няма кой да ги издава, раздава и може да има спекулации. Вместо това Драганов прикани да бъдат увеличени ваучерите за храна.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР