47-годишният мъж страда от ревматологично заболяване - Болест на БюргерПродължава

...
47-годишният мъж страда от ревматологично заболяване - Болест на БюргерПродължава
Коментари Харесай

Борбата продължава: Самотен баща има нужда от помощ, за да плати скъпо лечение

47-годишният мъж страда от ревматологично заболяване - Болест на Бюргер

Продължава акцията за набиране на средства за 47-годишния Светлозар Дончев от София, който е уединен татко на две деца и е диагностициран с заболяването на Бюргер (Buerger's Disease). След поставената диагноза животът му изцяло се прекатурва, минава през доста компликации, а тестването занапред следва. Всеки месец Светлозар има потребност лекуване, което му коства 2500 лв. – сума непостижима за него и фамилията му, написа.

Болките и проблемите на Светлозар стартират през 2019 година, когато, в резултат на мощен стрес след тежък за него и децата му бракоразвод, се отключва болестта. Въпреки че диагнозата му е доказана от трима самостоятелни лекари, той не стопира да има вяра и да се бори за личния си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и отглежда самичък. Светлозар избира да се бори пред риска да остане в инвалидна количка вечно. Всеки месец, обаче се нуждае от скъпоструващо лекуване, с цел да продължи да върви. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. И тъкмо когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства както за медикаменти за лекуването му, по този начин и за облекла и храна на децата му.

„ Болката е невероятна. Получавал съм доста бъбречни рецесии, само че тази болежка не мога да я сравня с нищо, доста боли, само че няма да спра да се боря за живота си и живота на децата ми. Благодарен съм на всички хора с положителни сърца, които макар пандемията и всички отрицателни последствия от нея, демонстрираха взаимност и подаряват средства посредством които избавят мен и децата ми. Мечтая един ден още веднъж да съм здрав и да се върна към естественото си всекидневие и работа. Тогава ще мога да върна на всички хора направеното от тях за мен и фамилията ми добро”, сподели пред пловдивската медия Светлозар Дончев.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, макар че може да се стопира с лекарства. Лекарят, който до момента го е лекувал, му оповестява, че при най-мрачния сюжет е допустимо да се стигне до ампутация на краката.

Наскоро Светлозар сменя своя лекуващ доктор, като доктор Росен Разбойников самичък го потърсил откакто схванал за неговия случай. Когато се срещнали доктор Разбойников открил, че положението му не е положително, само че му предписал ново лекуване.

„ Под коляното от три артерии работеше единствено една, което за младеж, деен и преносим, води до това, че стартират болки даже в положение на покой. Заради болките Светлозар имаше значителен банкет на опиати дневно. Новото лекуване му повлия добре и по този начин доста намалихме опиатите, които взимаше поради болките”, изясни доктор Разбойников.

За да продължи своето лекуване Светлозар се нуждае от още средства, с които той не разполага. Именно по тази причина приятелите му вземат решение да провеждат още една дарителска акция, посредством която да бъдат събрани нужните средства за продължение на неговото лекуване, както и за издръжката на двете му деца, които той отглежда самичък.

"Нека в този сложен за цялото ни общество миг да бъдем съпричастни и солидарни и дано всеки да подари колкото може средства, с цел да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца ", приканиха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG81STSA 93001528735995

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

е-mail:

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за подаяние на храна и облекла: 0877717471
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР