465 секции ще бъдат образувани в чужбина, като повече от

...
465 секции ще бъдат образувани в чужбина, като повече от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦИК: 6895 кандидати влизат в надпреварата за следващия парламент

465 секции ще бъдат формирани в чужбина, като повече от половината към този момент са получили своите изборни бумаги. В страната стационарните изборни секции са 11 983, 9398 секции ще може да се гласоподава с машини. В лечебните заведения ще има минимум 88 коронавирус секции, а какъв брой ще са преносимите секции ще стане ясно след окончателното им формиране. Това заключи на постоянния брифинг на Централната изборна комисия представителят ѝ Димитър Димитров.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



6895 са претендентите, които вземат участие в конкуренцията за народни представители, уточни още Димитров.

По рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е построен щаб, който координира цялостната активност с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния развой.

От 8 март работи денонощна телефонна линия и имейл, на който всички жители, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушаване на изборния развой, настрана такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните ръководства и на тел. 112, подсети зам.-директорът на Групово дело " Национална полиция " Тодор Гребенаров.

Със заповед е построено междуведомствено звено от прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противопоставяне на закононарушенията и нарушаванията, свързани с изборния развой, касаещ пазаруването и продаването на гласове и отбрана на политическите права на жителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР