46-годишният спортист е в инвалидна количка от 1992 година, когато

...
46-годишният спортист е в инвалидна количка от 1992 година, когато
Коментари Харесай

Цяла България Се Моли! В Момента Протича Спешна Операция На Обичан Български Шампион! Това Е

46-годишният състезател е в инвалидна количка от 1992 година, когато голяма скална маса го затрупва в рудника, където работи. Средствата за интервенцията на Юсеинов - 25 000 евро, бяха събрани от негови другари с дарителска акция. Кметът на Мадан Фахри Молайсенов пък подари персонални средства за превоза на Юсеинов до Истанбул и назад.

На 29 ноември международният ни първенец претърпя 6-часова тежка интервенция, като в началото турските лекари се въздържаха от прогнози. Възстановяването на Юсеинов обаче върви повече от добре и той е съумял леко да раздвижи единия си крайник, оповестиха особено за Дир.бг негови близки.

От Истанбул Мустафа ще дойде непосредствено в Павел баня, защото в този момент би трябвало да премине през продължителна рехабилитация. Според турските лекари, точно от нея ще зависи най-много дали първенецът още веднъж ще проходи. Процесът обаче няма да бъде нито къс, нито елементарен.

" Искам да благодаря на всички хора, които ми помогнаха. Бях песимистичен първоначално, само че в този момент се убедих, че освен приятелите и познатите ми ме поддържаха, а и изцяло непознати хора ми подадоха ръка. От сърце им благодаря! “, сподели преди да замине за Турция Мустафа Юсеинов, чиято фантазия е да донесе на България олимпийски орден.

Той е международен първенец на копие от 2015 година Има десетки призови класирания на европейски и международни шампионати, а тази година завоюва бронзов орден от Световното състезание в Лион по мятане на диск.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР