46-годишният Маръ Ръсел от Мърсисайд, Великобритания, се зарази със смъртоносно

...
46-годишният Маръ Ръсел от Мърсисайд, Великобритания, се зарази със смъртоносно
Коментари Харесай

Многострадалец се вайка: Насекомо ме ухапва по време на почивка и две години бях на ръба между живота и смъртта

46-годишният Маръ Ръсел от Мърсисайд, Англия, се болести със смъртоносно рискова зараза по време на отмора в Малага през 2014 година. Лекарите цели две години не могли да схванат от какво е болен мъжът, а той стремглаво губил тегло и витални сили, написа в. " Дейли Мейл ".
На Марк му станало неприятно съвсем незабавно след края на почивката му в Южна Испания. Мъжът имал висока температура, чувствал се непрекъснато изнемощял, а също и почнал бързо да губи тегло. Медиците го изследвали и разкрили камъни в бъбреците, само че това единствено отклонило експертите от действителния проблем. " Никой не разбираше какво се случва в мен. Трябваше да съм мощен, само че с течение на времето ми се струваше, че скоро ще умра. Дори не можех да стана от леглото ", споделя Марк.

В резултат мъжът бил приет в болница в болница, която си сътрудничи с Ливърпулската школа за тропическа медицина. Там медиците най-сетне съумели да слагат на Марк точната диагноза - от самото начало той е страдал от висцералната лайшманиоза - заболяване, провокирано от малко насекомо от фамилията на комарите. То се отнася към групата на забравените заболявания и е учудващо, че лекарите не са могли да го разпознаят незабавно.

Лекарите назначили на Марк лекуване, то обаче не дало стремежи резултат - мъжът имал рецидив на болестта. За шастие, втората терапия помогнала на Марк да оздравее, само че по тази причина било належащо повече от година. " Отслабнах ужасно доста. Изглеждах като онкоболен. Не знаех какво ще се случи с мен на идващия ден. Наложи ми се да измина доста дълъг път до оздравяването ", спомня си Марк.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР