46-годишният И.И. бе осъден на две години лишаване от свобода“

...
46-годишният И.И. бе осъден на две години лишаване от свобода“
Коментари Харесай

Мъж получи две години затвор за системно насилие над жена си и детето си

46-годишният И.И. бе наказан на две години „ отнемане от независимост “ поради систематичен тормоз над половинката си и 11-годишния си наследник , заяви Районна прокуратура-Пловдив.

Той е приет за отговорен за това, че на 20 август 2021 година е предизвикал лека телесна щета на 43-годишна жена , с която живеел на брачен начала. Ден по-рано той пребил 11-годишния си наследник , който получил травми по тялото

И.И. е наказан и за това, че на 13 август същата година, заплашил с ликвидиране на 68-годишната си тъща, както и за това, че в социална тоалетна нападнал и блъснал своя тъст.

По делото е открито, че потърпевши от домашно принуждение са били 43-годишната жена, с която И.И. живеел на брачен начала  и техният наследник. С разпореждане на съда бил избран режим на срещи на И.И. със сина му , които трябвало да се реализират в наличието на чиновник от отдел „ Закрила на детето “-Пловдив.

Той посещавал учебното заведение на малолетното дете и упражнявал психическо принуждение по отношение на него , като го обиждал. В изискванията на домашно принуждение И.И. нанесъл телесни повреди на партньорката си и сина си

Заради редовно упражнявания тормоз 43-годишната жена е била настанена и е прекарала близо две години в Кризисен център за отбрана на жертви от домашно принуждение .

Присъдата на Районен съд-Пловдив предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР