46-годишният бизнесмен Ивайло Пенов (Дадански), който нападна уличния търговец на

...
46-годишният бизнесмен Ивайло Пенов (Дадански), който нападна уличния търговец на
Коментари Харесай

Биячът на Митко от Капана излезе от ареста срещу 5000 лв., имал 4 присъди досега

46-годишният предприемач Ивайло Пенов (Дадански), който атакува уличния търговец на чорапи Митко в пловдивския кварртал " Капана ", излиза от ареста. Това реши Районният съд в Пловдив, който наложи мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5 хиляди лв..
Още по тематиката
В претекстовете си, ръководителят на съда съобщи, че не са налице доказателства, че предприемачът може да се укрие. Той е фамилен с две деца, има и непрекъснат адрес. Те отхвърлиха настояването на прокуратурата за непрекъснат арест с аргумента, че мярката е прекомерно тежка.

" Действително се открива, че обвиненият е съпричастен към действието. Бил е осъждан 4 пъти - три от тях за измами и едно за отнемане ", регистрира съдът.

Побоят над Митко е осъществен в изпитателния период на предходно условно наказание.

Самият Ивайло Пенов се извини на пловдивчани за случилото се, само че с нахален звук. Каза, че няма да разяснява очевидната предумишленост на прокуратурата, само че като " чужденец " в града се извинява на пловдивчани, като един " недодялан селски човек за наличието си ".

И сподели че съжалява за постъпката си. Ивайло наричаше от самото начало продавача на чорапи с името Митака и съобщи, че и в този момент го усеща като непосредствен човек. Посочи, че доста пъти го е хранил и се е грижил за него. Но просто в този ден е бил обиден от нещо, а Митака е попаднал в несъответствуващ миг пред него, когато е бил раздразнителен.

Не го бил блъснал изобщо, единствено се засилил. Нямало да го направи, в случай че Митака не го е провокирал с израза " Гледай си работата ".

" Моята реакция беше неправилна ", сподели Ивайло Пенов, само че все пак продължи да твърди, че той не е отговорен за нищо.

" Предполага се, че съм забавен човек и мога да приказвам с публицистите за по- забавни тематики от Митко ", сподели обвиненият. Накрая изиска от съда да направи разлика сред предварителна защита и принуда и прикани за правдивост, тъй като прокуратурата надълбоко бъркала.

Пенов, който има заведение в квартал " Капана ", е упрекнат в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди и е арестуван от събота вечер с полицейско предписание.

В правосъдните документи Ивайло Пенов попада с семейството Дадански, защото след сватбата си през декември м.г. той е приел семейството на брачната половинка си . Преди да влезе в правосъдната зала той отхвърли коментар.

Прокуратурата, която по-рано изиска непрекъснат арест за нападателя, ще стачкува решението на съда.

По информация на TrafficNews Митко не е пуснал тъжба против юриста и не има намерение да завежда иск против него. Продавачът на чорапи обаче ще изиска 10 хиляди лв. обезщетение от предприемача.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР