46-годишен мъж от Пазарджик без придружаващи заболявания губи битката с

...
46-годишен мъж от Пазарджик без придружаващи заболявания губи битката с
Коментари Харесай

След четири дни размотаване: Млад мъж почина от К-19 в Пазарджик

46-годишен мъж от Пазарджик без съпътстващи болести губи борбата с ковид единствено за няколко дни. Според околните на пациента е отказвано да бъде настанен в болница макар сериозното му положение.

На 16 декември Георги Йорданов търси консултация с персоналния си доктор в село Алеко Константиново. Мъжът има грипоподобни признаци. "И се оказа, че има изострен бронхит на белия дроб.

След което единствено изписа медикаменти - антибиотик, аспирин и витамини. И сподели – в случай че се влошиш, отиваш на белодробен, без да идваш при мен ", изясни брачната половинка на умрелия Цветелина Йорданова.



"Готова бронхопневмония, типична ковидна. Даже на фотографията сътрудниците по този начин го бяха описали “, сподели доктор Валери Ганев, персонален доктор на умрелия от с. Алеко Константиново.

Два дни по-късно положението му внезапно се утежнява и околните му го закарват в локалната белодробна болница. "При доктор Аврамов чакахме четири часа може би. Показахме фотография и той сподели, че от двете страни е с пневмония, само че не бил за болница “, добави Цветелина Йорданова.

На идващия ден пациентът още веднъж търси помощ в белодробната болница.

"Почти не се хранеше, температурата не спадаше. Накара ме да направя отново същата процедура – да купя банка витамин C, платихме 20 лв. персонално на него. Сложи му банката и сподели да отидем отново да повторим процедурата ", добави брачната половинка на пациента.



"Нещата не са по този начин, както се показват. Два пъти му мерих сатурацията. И първия, и втория път - 94 сатурация ", безапелационен е доктор Румен Аврамов, шеф на СБАЛПФЗ-Пазарджик.

През нощта мъжът се утежнява и фамилията звъни на Спешна помощ. Екипът го преглежда и предлага продължение с медикаментите.

На идващия ден пациентът е откаран с кола за спешна помощ още веднъж в белодробната болница. Там преценяват, че положението му към този момент е сериозно и го пренасочват към друга болница с реанимационно поделение.

"През цялото време, до момента в който е бил в болница, той не е бил с кислородна маска. Никой не му е поставил О2 да диша, до момента в който е чакал за място ", описа брачната половинка на умрелия.

"Не е оставен и една минута, без да бъде следен, съветван и при утежняване – приет в болница ", твърди доктор Румен Аврамов.

Така за четири дни пациентът търси помощ на пет места - при персоналния доктор, в белодробната болница, от незабавен екип, още веднъж белодробната и най-после в болница „ Хигия “. В реанимацията там пробват да го стабилизират, само че мъжът към този момент е с "цитокинова стихия ".



46-годишният Георги губи борбата с вируса и оставя без татко 10-годишни близнаци.
"Приет е към 14 ч. и към среднощ е настъпила гибелта ", съобщи доктор Тони Палийски, шеф на реанимационните екипи в болница "Хигия ".

„ Аз оттук насетне по какъв начин да карам, като имам заем, и две дребни деца, и съм на минимална заплата “, пита брачната половинка на умрелия.

От Спешната помощ в Пазарджик прецизираха, че в началото не се е налагала незабавна хоспитализация на болния, защото е бил в устойчиво положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР